Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Στους δρόμους οι μαθητές: Διεκδικούν «το σχολείο που τους αξίζει»


Μικροένταση σημειώθηκε στην Αμαλίας με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες σε κλούβα των ΜΑΤ - Οι μαθητές καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη»
Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική βγήκαν σήμερα στους δρόμους διεκδικώντας, όπως τονίζουν, «το σχολείο που τους αξίζει».

Ήδη από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας μαθητές από τα σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο σημερινό συλλαλητήριο το οποίο είχαν προαναγγείλει ημέρες νωρίτερα σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ περνώντας από την Αμαλίας σημειώθηκε μικροένταση με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες σε κλούβα των ΜΑΤ. Τα επεισόδια διήρκησαν για λίγο καθώς η κλούβα αποχώρησε από το σημείο.


Αυτή την ώρα περίπου πενήντα μαθητές βρίσκονται έξω από τη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα.

Όπως σημειώνουν οι μαθητές: «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


Συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες διεκδικούν: «Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» και καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει: «Τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Θέρμανση σε κάθε σχολείο και τάξη».

Παράλληλα ζητούν να μη γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».

protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...