Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν την Κούρδισσα βουλευτή Ντιλέκ Οτσαλάν


Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει τις διώξεις κατά των κουρδικής καταγωγής βουλευτών του φιλοκουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος HDP.

Την Τετάρτη η τουρκική Δικαιοσύνη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη βουλευτή Ντιλέκ Οτσαλάν με την κατηγορία ότι έκανε προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η βουλευτής Ντιλέκ Οτσαλάν, ανιψιά του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αντιμετωπίζει έως και πέντε χρόνια κάθειρξη επειδή παρέστη στην κηδεία του αντάρτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Μεχμέτ Γιλμάζ, στις 23 Φεβρουαρίου 2016.

Το ένταλμα σύλληψης για τη Ντιλέκ Οτσαλάν εκδόθηκε μια ημέρα μετά τη σύλληψη του εκπροσώπου του HDP, Αϊχάν Μπιλγκέν, επίσης κατηγορούμενου για τρομοκρατία.

Ο Μπιλγκέν συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρα. Ξημερώματα Τρίτης συνελήφθη και η βουλευτής του HDP Μεράλ Ντανίς Μπεστάς μετά από απόφαση του 5ου Ποινικού Δικαστηρίου του Ντιγιάρμπακιρ.

Το καθεστώς Ερντογάν έχει εξαπολύσει πογκρόμ εις βάρος των κουρδικής καταγωγής πολιτικών, βουλευτών και αυτοδιοικητικών.

Δεκάδες δήμαρχοι έχουν συλληφθεί σε όλη τη νοτιοανατολική Τουρκία και στις θέσεις τους έχουν διοριστεί έμπιστοι του καθεστώτος.

Αυτή τη στιγμή και με τις νέες συλλήψεις βρίσκονται φυλακισμένοι συνολικά 12 κουρδικής καταγωγής βουλευτές του HDP.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...