Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπωσιακές εικόνες από το χώρο ταφής των Μάγια σε καταβόθρα της μεξικανικής ζούγκλας


Αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν το εγχείρημα ενός τολμηρού δύτη ο οποίος βούτηξε στα βαθιά νερά για να συλλάβει την εικόνα μιας καταβόθρας των Μάγια.
Ο βαθύς κρατήρας βρίσκεται στην καρδιά του δάσους των Μάγια στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό και πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία νεκροταφείου των Μάγια, ένα απόκοσμο σπήλαιο γεμάτο με οστά και απολιθώματα.
Οι θεαματικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το γάλλο φωτογράφο άγριας ζωής και υποβρύχιων λήψεων Fabrice Guerin, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο οποίο ήθελε να μάθει περισσότερα για τη συναρπαστική καταβόθρα.
«Όταν βουτήξεις εδώ, γίνεσαι ένας άνθρωπος της περιπέτειας και αρχαιολόγος. Πίσω από κάθε βράχο μπορείτε να ανακαλύψετε μια νέα σκηνή. Η ατμόσφαιρα είναι αξέχαστη. Να βουτάς σε ένα σύννεφο θείου, σε ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες για να αντιμετωπίσετε έναν κροκόδειλο όταν βγαίνετε από μια σπηλιά και να δείτε σκελετούς και απολιθώματα των Μάγια. Είναι απίστευτο», αναφέρει ο φωτογράφος.
Ο ίδιος προσθέτει ότι αυτή η καταπληκτική εμπειρία είναι μοναδική και προσφέρεται σε μια μαγευτική τοποθεσία. Υπάρχει άπλετος φυσικός φωτισμός και τα νερά είναι πεντακάθαρα, οπότε υπάρχει η δυνατότητα για εντυπωσιακές φωτογραφίες, πράγμα που αποδεικνύει το έργο του γάλλου φωτογράφου που βούτηξε στα νερά της καταβόθρας.
«Ο μυστικισμός, η ομορφιά και η ευφορία των εν λόγω υποβρύχιων τοπίων με κάνει να νιώθω ότι ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο», λέει ο ίδιος. Οι εικόνες δείχνουν το απόκοσμο σπήλαιο στα καταγάλανα νερά και και τις εντυπωσιακές αντανακλάσεις από το φως του ήλιου. Το φυσικό αυτό φως γεμίζει όλες τις γωνιές και δίνει την ευκαιρία για λήψεις που δεν μπορεί να κάνει κανείς εύκολα σε άλλη περίπτωση.
magia1
magia2
magia4
magia5
 

magia6
magia7
magia8
magia9
 ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...