Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Το παρθένο ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά


Νέα μελέτη έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι η κατανάλωση παρθένου ελαιόλαδου προσφέρει σημαντική βοήθεια στην άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού έναντι των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Ισπανοί γιατροί πραγματοποίησαν έρευνα σε πάνω από 20 εθελοντές οι οποίοι είχαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Όπως διαπιστώθηκε, το ελαιόλαδο βοηθά στην καλύτερη λειτουργία των αγγείων. Τεκμηρίωσαν μάλιστα ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου, πλούσιου σε φαινολικές ενώσεις, βελτιώνει άμεσα την αντιδραστική υπεραιμία μετά από ισχαιμία των μικρών αιμοφόρων αγγείων.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το τεστ της αντιδραστικής υπεραιμίας μετά από ισχαιμία, καθώς θεωρείται πολύ καλός δείκτης της κατάστασης του αγγειακού συστήματος. Και όπως λένε, η χαμηλή αντίδραση στο τεστ είναι ένα προειδοποιητικό σημείο για πρόβλημα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Όπως σημείωσαν οι γιατροί, τα άτομα που καταναλώνουν ένα φαγητό που περιέχει ελαιόλαδο πλούσιο σε φαινόλες, τότε έχουν καλή κυκλοφορία του αίματος στα αγγεία.

Ενώ, παρατήρησαν ότι το ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις, συνοδεύεται από αύξηση στο αίμα ουσιών όπως το νιτρικό οξείδιο, το οποίο έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ελαιόλαδο και ειδικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις που είναι ευεργετικές για τη λειτουργία της καρδιάς.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...