Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκική Αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν θα χτυπήσει την Ελλάδα για να κερδίσει το δημοψήφισμα


Στελέχη της τουρκικής αντιπολίτευσης «παραδέχονται» ότι το ισλαμιστικό καθεστώς της Τουρκίας επιδιώκει «θερμό επεισόδιο» με την Ελλάδα στο Αιγαίο για να ενισχύσει το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος στην Τουρκία υπέρ της «σουλτανοποίησης» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα Birgun σε είδηση με τίτλο «Πήγαν στα Ίμια (Kardak) για να ενισχύσουν την ψήφο του “ναι”» αναφέρει ότι σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή του CHP, Λόγογλου (Loğoğlu), τον συνταξιούχο πλέον, Πρέσβη Τσεβικέζ (Çeviköz) και τον Ανεξάρτητο βουλευτή Οζντάγ (Özdağ), το ΑΚΡ έστειλε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ στα Ίμια, προκειμένου να αυξήσει τις ψήφους των ισλαμοεθνικιστών υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Λόγολου σχολίασε ότι μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα γίνουν επικίνδυνα βήματα στην εξωτερική πολιτική, ενώ ο Τσεβικέζ κάλεσε για ετοιμότητα σε νέες εξελίξεις, και τόνισε ότι «Είναι απολύτως ακατανόητη η στάση στο θέμα των Ιμίων».

Ο Λόγολου συγκεκριμένα δήλωσε:

«Το ζήτημα των Ιμίων (Kardak) δεν είναι καινούργιο. Υπήρχαν παλαιόθεν γκρίζες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το ζήτημα των Ιμίων αφορά σε ένα ζήτημα που προστατεύεται “διά της σιωπής”.

»Μπορεί να ειπωθεί ότι το ΑΚΡ έστειλε στα Ίμια τον Αρχηγό του Επιτελείου, Ακάρ, στο πλαίσιο “εφόδου” για την ψήφο των εθνικιστών στο δημοψήφισμα.

»Η εξουσία, θέτοντας στο επίκεντρο κάποιο σημείο, μπορεί να κερδίσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο δημοψήφισμα.

»Για να το πετύχουν, θα χρησιμοποιήσουν ό,τι περνάει από το χέρι τους. Τους προσεχείς δύο τρεις μήνες, όλα τα βήματα στην εξωτερική πολιτική, θα συνδέονται με το δημοψήφισμα.

»Θα είναι κινήσεις, οι οποίες, ελπίζουν, ότι θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...