Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Κρίση Πανικού και «ψύχραιμη» αντιμετώπιση - Συμβουλές και λύσεις


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αναφορά σε αυτόν να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος προσπαθεί αγωνιωδώς να προσαρμόζεται στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της σύγχρονης πραγματικότητας που τον θέλει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή άγρυπνο, αγχώδη και νευρωτικό «κυνηγό ευκαιριών» με στόχο την ανοδική κοινωνική κινητικότητα, την κοινωνικοοικονομική ανέλιξη και καταξίωση.

Παύει πλέον να αποτελεί απλώς μια ανοίκεια και απρόσιτη με εμάς επιστημονική αναφορά σε μια «ψυχολογική διαταραχή», αλλά ως ένα πρόβλημα που απασχολεί και ταλανίζει ανθρώπους με τους οποίους συνυπάρχουμε, είναι γύρω μας, δίπλα μας. Τι σημαίνει ο όρος «κρίση πανικού»; τι είδους διαταραχή είναι αυτή; ποια είναι τα αίτια; τα συμπτώματα; οι συνέπειες και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Σ αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε όσο το δυνατόν ορθές και κατατοπιστικές απαντήσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά…

Η διαταραχή πανικού αποτελεί αγχώδης διαταραχή, η οποία εμφανίζεται μέσα από αιφνίδιες, αναπάντεχες και επαναλαμβανόμενες προσβολές άγχους, δυσφορίας, δυσανασχέτησης, φόβου, αγωνίας και ενίοτε τρόµου.
Protothema.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...