Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Κατασκοπεία – Κίνα: Σύλληψη στην Αθήνα …με ένταλμα των ΗΠΑ


Συνελήφθη προχθές το πρωί σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος Κινέζος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε προσωρινό ένταλμα σύλληψης των Αρχών των ΗΠΑ, για αγορά και διακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού, χωρίς άδεια και κατά παράβαση της νομοθεσίας των ΗΠΑ, σε μία υπόθεση που έχει την οσμή… κατασκοπίας ή βιομηχανικής κατασκοπίας.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά σε απόπειρα αγοράς το καλοκαίρι του 2013, για λογαριασμό ναυτιλιακής εταιρείας, κεραίας μέγιστης εμβέλειας για τη συλλογή, καταγραφή, αποκωδικοποίηση και αποστολή πληροφοριών και δορυφορικού μόντεμ με στρατιωτικές εφαρμογές.

Το τελικό στάδιο της έρευνα ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., που βρισκόταν σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας, HSI (Homeland Security Investigations).

Έτσι λοιπόν, οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για την άφιξη του 52χρονου Κινέζου στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” από Κίνα μέσω Ντουμπάι, τέθηκε υπό διακριτική, αλλά στενή παρακολούθηση και συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και σήμερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ενώ έχει ζητηθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Το να πει κανείς ότι σε κάποια χώρα που ενδιαφέρεται να κάνει σοβαρές μπίζνες με τους Κινέζους θα είχε σταλεί με κατάλληλο τρόπο μήνυμα “μη μας φέρετε σε δύσκολη θέση” θα ήταν υπερβολικό; Αν οι Κινέζοι “τα πάρουν στο κρανίο” πολύ άσχημα με την ελληνική στάση θα ήταν υπερβολικό;

Αν το αντιμετωπίσουν ως μη φιλική ενέργεια και μας περιμένουν “στη γωνία” να ανταποδώσουν, θα ήταν υπερβολικό; Διότι παρασκηνιακά ακούγεται ότι όλο ζητάει η Ελλάδα μας, χωρίς καν να παρουσιάζει βέβαια ένα επιχειρηματικό σχέδιο της προκοπής. Ό,τι θυμούνται χαίρονται οι δικοί μας.

Πώς να περιμένεις να σκεφτούν κάτι πιο “δημιουργικό” που να στηρίζεται στο “δίνω και παίρνω”; Αν η χώρα δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σταυροδρόμι, θα μας είχαν εξαερώσει οι πάντες χρόνια πριν…
defence-point.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...