Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ;


Greek Spirit

2-2-2017
Βάλθηκαν να μας βάλουν για ύπνο οι αναρίθμητοι ΄΄άναλυτές΄΄ που έχουν κατακλύσει την τηλεόραση και ΄΄αναλύουν΄΄ την όξυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία. Διάφοροι μεσήλικες ή υπερήλικες με πλαδαρό ύφος και πρόσωπα, παραδομένοι στην τρυφηλότητα του συνταξιουχικού βίου εχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι τίποτα δεν τρέχει με την Τουρκία και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η Ελλάδα κινδυνεύει πιο πολύ από σύγκρουση με αστεροειδή παρα με θερμό επεισόδιο.Ανάμεσα στον συρφετό αυτό μόνο ένας αναλυτής ,ο οποίος είναι και καθηγητής γεωπολιτικής, τολμά να εκφράσει τις ανησυχίες του για την επικίνδυνη κατάσταση.

Η Τουρκία μας λένε οι γεωπολιτικοί μέντορες- που κανένα πτυχίο γεωπολιτκής δεν διαθέτουν- δεν μπορεί να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας διότι η αφρόκρεμα της ηγεσίας της έχει αποκεφαλίστει από τον Ερντογάν. Το επιχείρημα αυτό αποτελεί περισσότερο μια άποψη προσωπική παρά πραγματική. Για κάθε ΄΄αποκεφαλισμένο΄΄ Τούρκο στρατηγό υπάρχουν άλλοι δέκα από κάτω έντιμοι και έτοιμοι για προαγωγή.Σε μεσανατολικού τύπου στρατούς όπως ο τουρκικός οι στρατηγοί είναι είναι πιο πολλοί απο τα καρπούζια τον Ιούλιο.

Μας λένε επίσης ότι οι χειριστές των αεροσκαφών έχουν αποδεκατισθεί λόγω διώξεων κατά ένα τρίτο και παραπάνω ή και περισσότερο και ότι τα πολεμικά τουρκικά τα πετάνε νέοι αξιωματικοί χωρίς εμπειρία. Σωστό αυτό αλλά δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί δεν μειώνονται οι παραβιάσειςαλλά αυξάνονται κιόλας, ε;

Επίσης κανείς δεν μας λέει πως ένας δήθεν αποδεκατισμένος στρατός πολεμάει στην Αλ Μπαμπ στην βόρεια Συρία έστω και φτωχά αποτελέσματα.Το θέμα είναι ότι πολεμάει.. Το να λοιδωρούμε τον τουρκικό στρατό για τις απώλειες του στην Αλ Μπάμπ θυμίζει έναν άεργο ο οποίος χαίρεται διότι ο γείτονας του που εργάζεται και έχει μόνιμη δουλειά έχασε για μια μέρα το λεωφορείο και πήγε με τα πόδια.
Ο τουρκικός στρατός έχει εισβάλει στο Βόρειο Ιρακ και στην Βόρεια Συρία, το έχουνε καταλάβει αυτό οι αναλυτές ; Έχουν εισβάλει σε περιοχές και χώρες οι οποίες δοκιμάζονται απο πόλεμο τα τελευταία δεκα έως είκοσι χρόνια.Έχουν εισβάλει σε περιοχές που οι υπερασπιστές τους εχουν ανάλογη πραγματική μάχιμη εμπειρία. Ο τουρκικός στρατός και η τουρκική κοινωνία μπορεί να θρηνούν θύματα αλλά έχουν πάρει την απόφαση να πολεμήσουν και να υποστούν απώλειες και αυτό είναι που κάνει έναν στρατό επικίνδυνο δηλαδή η θέληση για ανάληψη δράσης με ενδεχόμενες απώλειες και η στήριξη της κοινωνίας που τον επανδρώνει.

Στην Ελλάδα οι πιτσιρικάδες και οι μανάδες τους ΄καραβανάδες΄΄ ανεβάζουν τους στρατιωτικούς » κοπρόσκυλα και ιμπεριαλιστές΄΄ τους κατεβάζουν. Η θητεία αντιμετωπίζεται ως καταστροφή ανάλογη των καταναγκαστικών έργων και αμυντικές δαπάνες ως θυσία στον βωμό του διεθνούς ιμπεριαλισμού.Κανείς, κανένας απολύτως, δεν έχει πάρει στα σοβαρά τον τουρκικό κίνδυνο.
Γιατί οι ΄΄χαλαροί΄΄ και΄΄στρατηγικά ψύχραιμοι΄΄ αναλυτές δεν μας εξηγούν που στο διάολο έχουν εξαφανισθεί 42 πολεμικά τουρκικά ελικόπτερα και 30 πολεμικά πλοία που δήθεν αγνοούνται από το πραξικόπημα της15 Ιουλίου; Που μπορουν να έχουν κρυφτεί; Μήπως στην Αλβανία;

Ποιος ο ρόλος των αναλυτών που θέλουν να μας βάλουν για ύπνο;

Τι αξία έχει η ΄΄ανάλυση ΄΄ τους σχετικά με την κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας ; Μα αυτό από μόνο του δεν είναι λόγος αρκετός για να επιτεθεί εναντίον μας ;

Γιατί κανείς τους δεν λέει ότι ο αγωγός east med θα είναι η αφορμή για την επίθεση της Τουρκίας εναντίον μας Ο αγωγός αυτός θα ξεκινάει απο το Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ενώνει τα κοιτάσματα Ισραήλ -Κύπρου-Αιγύπτου-Κρήτης-Ιονίου κατόπιν θα περνάει στην Ιταλία και από εκεί στην κεντρική Ευρώπη.Γιατί κανείς δεν μας λέει ότι ο αγωγός αυτός μπορεί μεν να τροφοδοτεί την Γερμανία αλλά θα ελέγχεται από το Ισραήλ την Ελλλάδα και την Ιταλία , κάτι που η Γερμανία δεν επιθυμεί και το θεωρεί απειλή.Ο east med θα αντικαταστήσει τον αγωγό που ποτέ δεν υλοποιήθηκε, τον αγωγό Κατάρ-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας και ο οποίος θα ελέγχονταν αποκλειστικά από τους Γερμανούς και Καταριανούς .Αυτό τον αγωγό ακύρωσε η βοήθεια της Ρωσίας στην Συρία.

Τουρκία-Κατάρ και Γερμανία αποτελούν συμμαχικό άξονα και οι όποιες δήθεν διαφορές τους είναι προκάλυμμα αποπροσανατολισμού.Ο άξονας αυτός θα χάσει τα πάντα εάν ο east med γίνει πραγματικότητα και μόνο με επίθεση της Τουρκίας θα αποφευχθεί αυτό.

Τι μπούρδες μωρέ μας αραδιάζουν για τα ομόλογα της Τουρκίας που έχασαν την αξία τους και κολοκύθια; Ο Ερντογάν μπορεί να διεξάγει πόλεμο μόνο και μόνο με τα κεφάλαια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.Δέκα δις το χρόνο τουλάχιστον παίρνει η Τουρκία απο τους πλούσιους Άραβες και μάλιστα τα εγγράφει και στον προϋπολογισμό της ως ΄΄άγνωστης προέλευσης πλεόνασμα !!!!» Σας τα είπανε αυτά οι περισπούδαστοι ΄΄αναλυτές΄΄;

Γιατί δεν μας λενε για τις χιλιάδες τζιχαντιστές που επανδρώνουν τις πολιτοφυλακές του Ερντογάν και την πολιτκή επιρροήπου ασκούνε ;

Επειδή γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τα γεγονότα από κοντά σας πληροφορώ ότι μερικοί από τους καθησυχαστικούς αυτούς κυρίους το 2014 είχαν προβλέψει την οικονομική καταρευση της Ρωσίας όταν το ρούβλι έχανε την αξία έναντι του δολαρίου και όταν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία μείωσαν τις τιμές πετρελαίου για πλήξουν την ρωσική οικονομία.Σήμερα όλη η Δύση ετοιμάζεται για κραχ και η Ρωσία ζει και βασιλεύει και έχει κατακτήσει την Μ.Ανατολη και εχει αναγκάσει τις ΗΠΑ να αποζητούν την συμμαχία της εναντιον της Κίνας.
Πλαδαρό ύφος, αργόσυρτος καθησυχαστικός λόγος, σοβαροφάνεια , μην πέφτετε θύματα των ΄΄αναλυτών΄΄ της (φρ)ουτοπίας.Έγραφα το 2014 στο ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΡΟΥΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/12/17-12-2014.html για τους κοτζαμπάσηδες που παριστάνουν τους αναλυτές και οι οποίοι τότε ήταν σίγουροι για την καταστροφή της Ρωσίας

>>>Ξέρετε
ότι οι αποικίες γίνονται πάντα σε επίπεδο τοπικών ελίτ »βασιλικότερες
του βασιλέως» . Η Ελλάδα αμέσως μετά την απελευθέρωση της από τους
Τούρκους μετατράπηκε σε προτεκτοράτο της Ευρώπης και σχεδόν ποτέ δεν
αποτέλεσε ελεύθερη από τον ξένο παραγοντισμό και επεμβατισμό.Σε αυτό το
περιβάλλον ο κοτζαμπασισμός , δηλαδή η υποταγη της ελίτ στον κατακτητή
και η προδοσία των λαϊκών προσδοκιών βρήκε πρόσφορο έδαφος για να
συντηρηθεί.
Οι
σημερινοί κοτζαμπάσηδες έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι η αξία της
αλήθειας έχει άμεση συνάρτηση με το πρόσωπο που την εκφέρει, δηλαδή εάν ο
τρελός του χωριού μας λέγει ότι ξημέρωσε τότε ακόμα και να έχει δίκαιο
δεν θα πρέπει να το πιστεψουμε παρά μόνο όταν κοτζαμπάσης του χωριού
σηκώσει τα στρουμπουλά κωλομέρια του για να αναφωνήσει από το μπαλκόνι
του αρχοντικού του ότι »ναι , δηλώνω ότι ξημέρωσε» και ας είναι ήδη
μεσημέρι.
Ο
ίδιος κοτζάμπασης θα μας πει και θα ερμηνεύσει μετά το πλούσιο γεύμα
του και μεταξύ λουκουμιού και σερμπετιού εάν, πότε και πως θα
καταρρεύσει η Ρωσία η οποία καλά να πάθει ρε γκιαούρηδες γιατί πήγε να
σηκώσει κεφάλι.
Οι
πιο παλιοί θα θυμάστε την σειρά της πάλαι ποτέ κρατικής τηλεόρασης
(πάλι κρατική είναι αλλά μόνο για ένα κλάσμα των εργαζόμενων της) »ο
Χριστός ξανασταυρώνεται» του Νίκου Καζαντζάκη οπου ο Τούρκος Αγάς του
καθημαγμένου ελληνικού χωριού ετοιμάζεται να πέσει για τον μεσημεριανό
του ύπνο εν μέσω διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Ελλήνων λέγοντας
στον υποτακτικό του ΄΄ αντε ρε , θα ξαπλώσω λίγο τώρα , τους γκιαούρηδες
μην τους φοβάσαι όσο τσακώνονται μεταξύ τους, μην με ξυπνάς.Ξύπνησε με
μόνο όταν θα έρθουν οι Ρώσοι»
Με
ή χωρίς Τσίπρα ( σιγά το πολιτικό μέγεθος δα!) η Ελλάδα και η Ευρωπη θα
απελευθερωθεί πέρα απο τους καθωσπρεπισμούς των κοτζαμπάσηδων’Οσο για
την Ρωσία οι τροφαντοί και βολεμένοι κοτζαμπάσηδες που προτού χάσουν τα
προνόμια τους και τα σερμπέτια τους κάνουν τα πάντα για να τα
υπερεξασφαλίσουν , να ξέρουν ότι οι Ρώσοι είναι λαός με απεριόριστες
αντοχές , σύμπνοια και υπομονή.Αλλά που να τα δουν αυτά , στις αναλύσεις
του STRATFOR και των thin tanks του Σόρος; <<<< Μην επαναπαύεστε από μερικούς οι οποίοι θέλουν να πείσουν τον εαυτό τους πρωτα απ όλα ότι οι τούρκοι θα μετατραπούν σε ΄΄Σουηδούς» στα καλά καθούμενα και επειδή έτσι συμφέρει τον κάθε βολεμένο να σκέφτεται. Μόνο ένας καθηγητής γεωπολιτκής, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, λέει τα πράγματα όπως είναι και εκφράζει συνεχως τις ανησυχίες του για την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο ,όλοι οι άλλοι δημόσιες σχέσεις κάνουν λέγοντας αυτό που θέλουμε να ακούσουμε.
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...