Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

#Κράζουμε λιγότερο #Διαβάζουμε περισσότερο: Τι γράφει η Ελληνίδα της NASA για την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία


Το δικό της σχόλιο για τα όσα γράφονται και λέγονται έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, έκανε η Ελληνίδα της NASA, Ελένη Αντωνιάδου.

Αν και στα social media έγινε πραγματικά «χαμός» με τα διάφορα σχόλια, σε σημείο μάλιστα που ο ίδιος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς έδωσε σήμερα μέσω Facebook την απάντησή του στα τρολ, η Ελένη Αντωνιάδου ξεκαθάρισε μέσω των κοινωνικών της δικτύων μερικά πράγματα την ίδια στιγμή που χαρακτηρίζει ως άκρως θετική την κίνηση της κυβέρνησης.

Δείτε τί έγραψε η Ελληνίδα επιστήμονας.Σημειώνεται ότι η Ελένη Αντωνιάδου βραβεύτηκε ως επιστήμονας της χρονιάς στα FDM Everywoman In Technology Awards.

Στα 21 της κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή τραχεία, στα 22 της ίδρυσε την εταιρεία «Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες» και πλέον περνάει έξι μήνες τον χρόνο στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις και έξι μήνες στην Ακαδημία της NASA.

Είναι απόφοιτος του τμήματος βιοϊατρικής του πανεπιστημίου της Στερεάς Ελλάδας και πρωτοπόρος στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής.

Ταξιδεύει τουλάχιστον έναν μήνα τον χρόνο σε περιοχές που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, όπως π.χ. η Ουγκάντα ή το Περού όπου παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων.

Είναι μέλος της Ακαδημίας της Αμερικανικής Εταιρείας Διαστήματος, της NASA. Συγκεκριμένα εργάζεται στον Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη και πειραματίζεται με τη δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας (κάτι που επιταχύνει δραστικά την διαδικασία σύστασης ιστών).
tribune.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...