Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Rothschild και Ελλάδα – Mια σχέση που κρατά από το….1821


Μπορεί το όνομα των Rothschild να ήρθε ξανά στην επικαιρότητα έπειτα από το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι όπου ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζες, όμως η σχέση της Ελλάδας με τον οίκο είναι τόσο στενή που χρονολογείται από συστάσεως του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Δάνεια από την τράπεζα των Rothschild ήταν τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Eλλάδας. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ήταν ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη Χώρα , παρέχοντας στην ETE την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους.

Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Eλλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.


Economy365.grΔιαβάστε επίσης:


Οι Rothchilds και ο Λάτσης ελέγχουν την διαδικασία πώλησης κρατικής περιουσίας!

Rothschild, Ἐθνικὴ τράπεζα καὶ τράπεζα τῆς Ἑλλάδος.

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΑΙ ROTHSCHILD FAMILY

Οίκος Rothschild

Οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild) - Έχουν Περιουσία 500 τρις $ και ...

Oι Rothschild ήταν εκ των πρώτων μετοχων στην Εθνική Τράπεζα
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...