Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Ελλάδα σχεδιάζει να προσλάβει την Rothschild ως σύμβουλο χρέους ή ως σύνδικο χρεοκοπίας;

Του Son Ofeon

Kαθώς οι ανησυχίες και το χρέος της Ελλάδας αυξάνονται, η Αθήνα φέρεται να έχει αποφασίσει να προσκαλέσει την Rothschild, μια από τις παλαιότερες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο, για να καθοδηγήσει τις μακροπρόθεσμες αναμετρήσεις της με τους πιστωτές της χώρας και να αποτρέψει την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ελληνικές αρχές ελπίζουν να οριστικοποιήσουν το ραντεβού πριν από τις συνομιλίες για την κρίση χρέους με τους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου . Η ημερομηνία έχει περιγραφεί ως η τελευταία ευκαιρία για την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης , καθώς οι επικείμενες εκλογές στην Ευρώπη αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα της ΕΕ.

Πηγές είπαν στους FT ότι η Rothschild αναμένεται να συμβουλεύει την Αθήνα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με 80 δις ευρώ το μήνα και την επανάληψη των πωλήσεων των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Πρόσθεσαν ότι στην τράπεζα θα καταβληθεί μία πρόσθετη αμοιβή , όταν η Ελλάδα ανακτήσει πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές χρέους.

Η επενδυτική τράπεζα Rothschild ιδρύθηκε πριν πάνω από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild. Πέντε από τους γιους του εγκατέστησαν τραπεζικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη και η εταιρεία σήμερα έχει περισσότερους από τρεις χιλιάδες εργαζόμενους σε 40 χώρες.

Ο διορισμός των Rothschild ως συμβούλων για το δημόσιο χρέος θα απαιτήσει υπουργική έγκριση. Έτσι, η τράπεζα θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία ασχολήθηκε με τις συνομιλίες διάσωσης της Ελλάδας το 2012, και αυτή τη στιγμή ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας.

"Ένας σύμβουλος δεν προσλήφθηκε για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες μίας άλλης αναδιάρθρωσης χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές, αλλά προσλήφθηκε για να παρέχει συμβουλές σχετικά με το χρέος προς τα κράτη. Θα είναι μια δύσκολη δουλειά “, είπε ο Mitu Gulati, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Duke στις ΗΠΑ, ο οποίος ειδικεύεται σ΄αυτόν τον τομέα." Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να φέρεις σε ανταγωνισμό διμερείς πιστωτές, όταν φέρνεις χρηματοοικονομικούς συμβούλους και μεταχειρίζεσαι τον κρατικό τομέα σαν ιδιώτες πιστωτές"

Η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές της έχουν αναζητήσει τρόπους για να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την τρέχουσα αναθεώρηση του πακέτου βοήθειας των 86 δις ευρώ προς την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διάσωσης συμφωνήθηκε πριν από δύο χρόνια και είναι το τρίτο από το 2010.

Το χρέος 323 δις ευρώ της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι το υψηλότερο στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δημοσίων της χώρας, μόνο 36 δις ευρώ από το ποσό αυτό ανήκει σε ιδιώτες επενδυτές , που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια θεσμικών πιστωτών , όπως το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η χώρα οφείλει πληρωμές χρέους 7 δις ευρώ φέτος τον Ιούλιο, για τις οποίες δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί , εκτός εάν λάβει νέα κεφάλαια ή διεξάγει αναδιάρθρωση χρέους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προτρέπει για περισσότερη λιτότητα και περιγράφει το χρέος της Αθήνας ως μη βιώσιμο, έκανε έκκληση για “σημαντική ελάφρυνση του χρέους" για να σταματήσει το χρέος της Ελλάδας από το να γίνει “εκρηκτικό”.

ΠΗΓΗ https://www.rt.com/business/377284-...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Η διαρροή της είδησης γίνεται για να μετρηθούν οι αντιδράσεις των αριστερών κομματιών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά αυτή η ιδέα είναι τουλάχιστον ατυχής.
Η Ελλάδα χρειάζεται οικονομικούς συμβούλους, αλλά αυτοί πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και αντικειμενικοί.

Η τράπεζα των Rothschild δεν είναι ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο.
Σχετίζεται τόσο με την ΤτΕ όσο και με την EKT μέσω των κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ.

Αν η Ελλάδα αναγκασθεί να κηρύξει χρεοκοπία τον Ιούλιο φέτος, αυτή θα συμπαρασύρει σε χρεοκοπία και τις Ελληνικές τράπεζες και την ΤτΕ , στην οποία οι ελληνικές τράπεζες χρωστάγανε τον Νοέμβριο του 2016 το ποσό των 45 δις ευρώ σε χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA (=αέρας κοπανιστός από νεοτυπωμένα χαρτονομίσματα ευρώ).

ΠΗΓΗ http://www.sofokleousin.gr/archives...

Κανένας δεν γνωρίζει με σιγουριά σήμερα το ποσοστό της συμμετοχής συμφερόντων της οικογένειας Rothschild στην ΤτΕ, αλλά σίγουρα ξεπερνάει το 55%.

Τα κεφάλαια και τα αποθεματικά της ΤτΕ ήταν 10,63 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 και οι υποχρεώσεις της προς το ευρωσύστημα ήταν 72,25 δις ευρώ.


ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΕ EXCELL ΠΗΓΗ http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/monetary/nxi.aspx

Την ίδια περίοδο οι Ελληνικές τράπεζες χρωστάνε στην ΤτΕ 66,61 δις ευρώ και το Ελληνικό κράτος της χρωστάει 19,88 δις ευρώ (7,86 δις η Γενική κυβέρνηση και 12,02 δις ευρώ από τίτλους).

Η ΤτΕ με βάση το καταστατικό της δεν επιτρέπεται να δανείζει την κυβέρνηση, αλλά όπως βλέπουμε παρακάτω στις γραμμές 2.1.1 και 3.1.2 , αυτό τελικά δεν ισχύει.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΞΙΑΣ 4,74 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΗΓΗ http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/monetary/nxi.aspx


Ο συνολικός κίνδυνος της ΤτΕ αποτελείται κατά 5,64 δις ευρώ από το ποσό, που υπερβαίνει το χρέος της προς την ΕΚΤ το χρέος των Ελληνικών τραπεζών προς αυτήν και από 19,88 δις ευρώ, που αποτελεί το χρέος της Γενικής κυβέρνησης προς την ΤτΕ, δηλαδή είναι συνολικά 25,52 δις ευρώ.

Η Ελληνική χρεοκοπία, όπως βλέπετε, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για την Rothschild, καθώς διατρέχει κίνδυνο από ενδεχόμενη έκθεση της στην ΤτΕ.

Αν υποθέσουμε συμμετοχή της οικογένειας Rothschild στην ΤτΕ κατά 55%, η επιμεριζόμενη δυνητική ζημιά σ’ αυτήν από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος είναι 14 δις ευρώ.
Αξίζει για 7,1 δις ευρώ οφειλόμενες δόσεις του Ιουλίου να υποστούν οικογενειακά τόσο μεγάλη ζημιά;

Mάλλον όχι...

Αντί λοιπόν να αναλάβουν καθήκοντα συμβούλου της Ελλάδας, γιατί δεν αναλαμβάνουν να πληρώσουν οι ίδιοι τις δόσεις τον Ιούλιο;

Η απάντηση είναι ότι τελικά αυτό θα γίνει μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές...

Θα επαναληφθεί η κωμωδία του 2014, όπου ο Σαμαράς έβαλε τις Ελληνικές τράπεζες να εκδώσουν ομόλογα με αποτέλεσμα να φεσώσουν τελικά τους “διεθνείς” επενδυτές.

Αλλά ο “καλός” ο τραπεζίτης αυτή την φορά δεν πρόκειται να αυξήσει την έκθεση του στο Ελληνικό χρέος χωρίς να λάβει κάποιο ενέχυρο.

Ποιό θα είναι αυτό;

O χρυσός της Ελλάδας αξίας 4,74 δις ευρώ, όπως υποστηρίζει σε τετράστιχο του ο Νοστράδαμος?

ΠΗΓΗ http://www.makeleio.gr/συγκλο...

‘Η η υποθήκευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ελλάδας στην Μεσόγειο, που βρίσκονται σε απόσταση ως 12 μίλια από τις ακτές, που θα προκαλέσουν την αντίδραση της Τουρκίας στα Εξαμίλια;

Eίναι πολύ πιθανό να σχεδιάζονται σήμερα και τα δύο ως διαδοχικά γεγονότα.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσετε ότι στο άρθρο αναφέρεται “αθώα” η πληροφορία ότι η Ελλάδα διατηρεί και την Lazard ως σύμβουλο του Υπουργείου Ενέργειας.

Δεν επιτρέπεται για λόγους νομικούς και ηθικούς ο σύμβουλος του αγοραστή (Rothschild) να ταυτίζεται με τον εκτιμητή και σύμβουλο του πωλητή (Lazard)...

Αν δεν θέλετε μπελάδες, ξεχάστε την τράπεζα Rothschild από σύμβουλο για την μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους.

Το ΔΝΤ βρίσκεται μπροστά της και την κρύβει.

Γι’ αυτό εκφράζει συνεχώς αντιρρήσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης τώρα.

Αν η Rothschild επιθυμεί να βοηθήσει την Ελλάδα, ας αγοράσει τα ομόλογα αξίας 7,1 δις ευρώ, που λήγουν τον Ιούλιο από την ΕΚΤ και ας τα παρατείνει για 5 ακόμη έτη.

Η λύση αυτή έχει μικρότερους κινδύνους για την ίδια, την ευρωζώνη αλλά και για την Ελλάδα.

Εκτός βέβαια, αν κάποιοι θέλουν να δουν Κεντρικές Τράπεζες να χρεοκοπούν και να συντρίβονται σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα, για να αντικρύσουν και οι ίδιοι το χάος στις διεθνείς αγορές.

Ας μην ξεχνάνε ότι οι μεγαλύτερες Κεντρικές Τράπεζες έχουν στους ισολογισμούς τους τεράστια έκθεση σε μετοχές.

Όταν χρειασθούν ρευστότητα θα αρχίσουν να πουλάνε μαζικά και οι τιμές θα πέφτουν.
Ποιοί και με τι κεφάλαια θα μπορούν τότε να τις αγοράσουν;

Aν όμως τελικά τα πράγματα γίνουν όπως περιέγραψα παραπάνω, η μόνη λύση είναι η χρεοκοπία της ΤτΕ και η επαναφορά εθνικού νομίσματος στην Ελλάδα.

Η ΤτΕ ανήκει νομικά στο Ελληνικό σύστημα δικαίου και τα οφειλόμενα σ’ αυτήν χρήματα από τις Ελληνικές τράπεζες και το Δημόσιο μπορούν να διαγραφούν με την ψήφιση ενός απλού νόμου.

Το αντίστοιχο ποσό από τις διαγραφές υπερεπαρκεί για την λειτουργία του Ελληνικού κράτους για δύο χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί τυπικά ένα Grexit με βάση τις ευρωπαικές συνθήκες.

Το ποσό αυτό είναι ίσο σε αξία με την αξία των κεφαλαίων του πρόγραμματος του ESM, που μας ‘προσφέρουν” οι εταίροι μας σε δόσεις μετά την συμφωνία του 2015.
(86,49=66,61+19,88)

Αν πρόκειται για σύμπτωση, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε “σατανική”...
Aλλά μάλλον δεν είναι σύμπτωση, αλλά ένα ακόμα σατανικό σχέδιο για υποθήκευση όλης της χώρας στους Rothschild για 99 χρόνια με αντίτιμο 86 δις ευρώ σε “δραχμές”...

Υ.Γ.Σ.:

1. Σύνδικος πτώχευσης (έννοια)

ΠΗΓΗ https://el.wikipedia.org/wiki/Σύ�...

2. Η οικογένεια Rothschild ήλθε στην Ελλάδα με τους Βαυάρους του ‘Οθωνα, αλλά δεν απέτρεψε με
την οικονομική της επιφάνεια την χρεοκοπία της Ελλάδας το 1843...

ΠΗΓΗ http://www.logiosermis.net/2013/07/...freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...