Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Όταν ο Ερντογάν ταπείνωσε σε ζωντανή μετάδοση τη Μέρκελ! Αλέξη πάρε μαθήματα (vid)


Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε όταν η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε τη φράση «ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Παρακαλώ μην τη χρησιμοποιείτε [τη φράση]. Ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το δεχθώ», είπε ο Ερντογάν στη Μέρκελ, που δεν έχει συνηθίσει να της μιλάνε έτσι.

«Οφείλω να διευκρινίσω κάτι που μπορεί να έχει παρεξηγηθεί από τον λαό της καγκελαρίου. Ο όρος «ισλαμική τρομοκρατία» είναι πολύ ενοχλητικός για τους μουσουλμάνους. Ένας τέτοιος όρος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται και είναι στην πραγματικότητα λανθασμένος», άρχισε το κήρυγμα ο Ερντογάν.

«Ισλάμ και τρομοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Η ίδια η σημασία της λέξης Ισλάμ είναι η ειρήνη. Όσο χρησιμοποιείται αυτός ο όρος, εμείς θα διαμαρτυρόμαστε».

Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε μάλλον αμήχανα, εξηγώντας ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ «ισλαμικού» και «ισλαμιστικού» και πρόσθεσε ότι η ίδια δίνει μεγάλη σημασία στη θρησκευτική ελευθερία στη Γερμανία, θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι «ισλαμοφοβική», όπως ένιωσε ότι πήγε να την παρουσιάσει.

Βεβαίως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ισλαμικού και ισλαμιστικού αλλά ο ίδιος αντέδρασε με αυτό τον τρόπο διότι είναι ένας ισλαμιστής πολιτικός ηγέτης.Ο Ερντογάν έχει ιδεολογία του τον ισλαμισμό κι όσο κι εάν τον ενόχλησε η φράση της καγκελαρίου αυτή τη φορά η Μέρκελ μίλησε σωστά.

Η ισλαμιστική ιδεολογία του Ερντογάν με την ισλαμιστική τρομοκρατία δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους. Είναι το ίδιο πράγμα.

Τώρα που πήρε και η Άνγκελα Μέρκελ το «μάθημά» της, δηλαδή την προσβολή της, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι πολύ άνετη το «έπαιζε», να δούμε εάν και θα το «καταπιεί».

Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί το απόσπασμα με την αναφορά της Μέρκελ σε ισλαμιστική τρομοκρατία και το «πέσιμο» που ακολούθησε από τον Ερντογάν.

Η Άνγκελα Μέρκελ κρατά την ψυχραιμία της αλλά η έκφρασή της είναι του στυλ «δεν πιστεύω αυτά που ακούω»:

pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...