Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι εισέβαλαν σε κουρδικό χωριό στη Συρία - Οι κορίτσαροι της YPG τους έστειλαν από κει που 'ρθαν με καταιγισμό πυρών


φωτο αρχείου
Freepen.gr - Οι Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις αυξάνουν την παρουσία τους στο συριακό έδαφος σε βάρος των Κούρδων, της ISIS (;), της Συριακής Κυβέρνησης και υπέρ των τρομοκρατών της υποτιθέμενης αντιπολίτεσης.

Σε ένα φαινομενικά μεμονωμένο γεγονός όπως αναφέρει το almasdar μονάδες του τουρκικού στρατού πέρασαν τα σύνορα και άνοιξαν πυρ σε βάρος του τμήματος της κουρδικής πολιτοφυλακής (YPG) στο χωριό Kharze στη βορειοανατολική επαρχάι της Χασάκα, η οποία αποτελείται κυρίως από γυναίκες.

Μετά από τρεις ώρες σκληρής μάχης, οι Τούρκοι εξαναγκάστηκαν να υποχωρήσουν καθώς όπως ανακοίνωσε αξιωματικός της YPG, τα κορίτσια που υπερασπίζονται το χωριό απήντησαν με έναν καταιγισμό πυρών.

Δύο μαχήτριες τραυματίστηκαν ενώ δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν απώλειες ανάμεσα στους Τούρκους.

Το περιστατικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, πιθανότατα οι Τούρκοι επιθυμούν να τεστάρουν όχι μόνο τα αντανακλαστικά των Κούρδων αλλά ίσως και των Σύριων καθώς στη Χασάκα υπάρχει μεγάλος κυβερνητικός θύλακας και θέλουν να δουν στην πράξη τη συμφωνία PYD-Δαμασκού της περασμένης Παρασκευής στη Λαττάκεια.

Τέλος, κουρδικά δίκτυα εκτιμούν ότι η Αγκυρά σχεδιάζει και άλλες παρόμοιες επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία (Ροζάβα).
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...