Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Συναγερμός στη Χίο: «Κάθε καρυδιάς καρύδι» φτάνει στο νησί – 190 άτομα σε μία μέρα – Η Τουρκία πραγματοποιεί τις απειλές της (βίντεο)


Την ανησυχία των αρχών της Χίου προκαλεί η απότομη αύξηση των μεταναστευτικών ροών τις τελευταίες ημέρες, αφού από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το πρωί της Παρασκευής αποβιβάστηκαν σε Χίο και Οινούσσες 190 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. η αγωνία αυτή εντείνεται βέβαια και από τις εντεινόμενες απειλές της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τις οποίες η γειτονική μας χώρα θα ακυρώσει τη συμφωνία επανεισδοχής και θα ωθήσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο νέα καραβάνια προσφύγων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο politischios.gr η αύξηση των μεταναστευτικών ροών ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης με δεκάδες μετανάστες να αποβιβάζονται στην νησίδα Παναγιά Οινουσσών. Η συνέχεια δόθηκε σήμερα το πρωί όταν το Κροατικό σκάφος της Frontex εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων μία λέμβο με 66 άτομα τα οποία διέσωσε ασφαλώς. Στην επιστροφή του με προορισμό το λιμάνι της Χίου, ειδοποίησε για την ύπαρξη ακόμας μία λέμβου με ακόμα 64 άτομα στην περιοχή της Αγίας Ελένη, τα οποία διέσωσε το Ρουμάνικο σκάφος της Frontex.

Όλα τα άτομα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και από εκεί στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός στην πλειονότητά τους οι αφιχθέντες είναι άτομα από αφρικανικές κυρίως χώρες αλλά και μετανάστες ασαφούς εθνικότητας, σύμφωνα με τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου.

Παράλληλα τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου διαψεύδουν τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και του Δήμου ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών σε όλες τις δομές φιλοξενίας (Σούδα, ΒΙ.ΑΛ., Ξενοδοχεία) είναι στα 1.500 άτομα, αφού η καταγραφή του Λιμεναρχείου δείχνει ότι στη Χίο βρίσκονται 2.436 πρόσφυγες και μετανάστες.


Politischios.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...