Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Ρωσική κυριαρχία με χρήση τεχνητής νοημοσύνης: Παραλαμβάνουν τα πρώτα 6 Τ-50 (PAK-FA) οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές ΔυνάμειςΠροχωράει και το νέο υπερβομβαρδιστικό PAK DA

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις παραλαμβάνουν τα πρώτα έξι υπερμαχητικά T-50 (PAK FA) σύμφωνα με ανακοίνωση. Φαίνεται ότι μετά από την γνωστοποίηση περί άφιξης των πρώτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-500, η Ρωσία «τρέχει» κυριολεκτικά όλα τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της κάτι που δείχνει ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις είναι σε πολύ οριακό σημείο.
Πριν λίγο καιρό αναφέρθηκε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι βρίσκονταν σε τελικό στάδιο και το νέο σύστημα ραντάρ για το μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50 (PAK FA), το οποίο  είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, με τα πρώτα μοντέλα παραγωγής να έχουν ήδη κατασκευαστεί για λογαριασμό της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
 Σε συνέντευξη ο γενικός διευθυντής του επιστημονικού ερευνητικού ινστιτούτου της εταιρείας (Almaz-Antey) Γιούρι Μπέλι, μίλησε για το νέο υπερ-ραντάρ «Tikhomirov» που θα εξοπλίσει τα νέα  μαχητικά, κάνοντας λόγο για τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες , σε πολύ μεγάλες αποστάσεις  .


«Το νέο υπερ-ραντάρ του αεροσκάφους  είναι στα τελικά στάδια  κατασκευής και  ήδη έχουμε  τα πρώτα μοντέλα παραγωγής», δήλωσε ο ίδιος.
«Πρόκειται σαφώς και για ένα ραντάρ τύπου AESA (ηλεκτρονικής διάταξης φάσης), με πολύ –πολύ μεγάλες δυνατότητες και εμβέλεια», τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Μπέλι , οι πτητικές δοκιμές του νέου ραντάρ θα γίνουν  χωρίς σχόλια. «Αλλά πόσο καιρό θα διαρκέσουν είναι δύσκολο να πω και  δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς»,  δήλωσε ο ίδιος .
Το αεροσκάφος θα διαθέτει σύστημα θερμικής απεικόνισης «OLS-50M», με δυνατότητες ανίχνευσης στόχων χαμηλού Η/Μ ίχνους, εξελιγμένη ζεύξη δεδομένων, εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου/συλλογής πληροφοριών (ELINT) καθώς και σύστημα ηλεκτρονικής «βοήθειας» (συνεργασίας) του πιλότου, ώστε να τον ελαφρύνει από κάποια καθήκοντα και να του επιτρέπει να συγκεντρώνεται στην αποστολή του με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης του σκάφους.

Οι αποστολές που θα αναλαμβάνει το αεροσκάφος θα είναι τόσο αεροπορικής υπεροχής, όσο και τις κοινές αποστολές (βομβαρδισμοί κά.).
Το αεροσκάφος είναι πλήρως εξοπλισμένο με  συστήματα και εξοπλισμό που προβλέπονται από τις προδιαγραφές για την κατασκευή του μελλοντικού συστήματος αεροσκάφους πρώτης γραμμής.
Στην ουσία όμως αυτά τα συστήματα «άργησαν» την μαζική κατασκευή του μιας και πρόκειται για πολύ εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα τα οποία θα προσδώσουν μεγάλες δυνατότητες σε σύγκριση με τα αμερικανικά αντίστοιχα αεροσκάφη F-22 RAPTOR και F-35.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας θα υλοποιήσει  προμήθεια αρχικά  12  μαχητικών T-50. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις προβλέπεται να χρησιμοποιήσουν τα δώδεκα πρώτα αεροσκάφη παραγωγής σε επιχειρησιακές δοκιμές σε πραγματικές ασκήσεις όπως είναι η μεγάλη διακλαδική άσκηση ZAPAD -2017 στην οποία «ασκείται» το σύνολο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
τεχνικά χαρακτηριστικά
T50-PAK FA.

Μαχητικό 5ης γενιάς
βάρος απογείωσης (50% καύσιμα + βλήματα) 26.000 kg
βάρος απογείωσης (100% καύσιμα + βλήματα) 33.990 kg
μεγ. βάρος απογείωσης 37.000 kg
Εσωτερικά μεταφερόμενα καύσιμα 7.500 kg
Ωφέλιμο φορτίο εσωτερικά 1.840
Ωφέλιμο φορτίο μέγιστο 2.260
Ταχύτητα ταξιδιού, 1,8-2 Mach
Ταχύτητα supercruise 1,4-1,8 Mach
Εμβέλεια: Τουλάχιστον εφάμιλλη της γενιά των Su-27/35
Όρια φόρτισης 10-11 g (τουλάχιστον 9 g)
«Υπογραφή» ραντάρ (ίχνος αεροσκάφους RCS, 0,05-0,5 m2 μετωπικά. Με βάση την παρούσα σχεδίαση το ηλεκτρομαγνητικό ίχνος θα είναι σημαντικά υψηλότερο πλευρικά και από την οπίσθια κάτοψη.Το αυξημένο ίχνος στο οπίσθιο και το κάτω τόξο έχει οδηγήσει σε σκέψεις για αντικατάσταση των συμβατικών εξαγωγών καυσίμων με άλλες κατευθυνόμενης ώσης τετράγωνου σχήματος.
Ταυτόχρονα, το νέο τρομερό ρωσικό υπερ-βοβαρδιστικό PAK DA  θα αποτελεί μία από τις  «εναέριες οπλικές πλατφόρμες » του Κρεμλίνου για κυριαρχία στο διάστημα και κατά συνέπεια στον πλανήτη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Συστημάτων Αεροπορίας, και τον ακαδημαϊκό Yevgeny Fyodorov.
Όλες οι υπερδυνάμεις σε ένα μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο επικεντρώνονται πλέον στην δημιουργία οπλικών συστημάτων για την υπεροχή τους στην αποκαλούμενη «τέταρτη διάσταση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων (Χερσαίος πόλεμος, ναυτικός πόλεμος, εναέριος πόλεμος).     
«Οι απαιτήσεις για τα νέα αεροσκάφη είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Ο στρατός της Ρωσίας έχει εισέλθει σε άλλου τύπου σκεπτικό και το  νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο θα διαθέτει πυραύλους cruise με βεληνεκές 7.000 χλμ θα εκτελεί επιχειρησιακές τακτικές επιχειρήσεις σε μεγάλες αποστάσεις, ως ….εναέρια πλατφόρμα αναχαίτισης ενάντια σε διαστημικά σκάφη»,  δήλωσε ο Fedorov.
Το  PAK DA θα αντικαταστήσει τους τρεις υπάρχοντες τύπους βομβαρδιστικών αεροσκαφών, όπως τα στρατηγικά  βομβαρδιστικά  Tu-22M3 Tu-95 και Tu-160.
«Κατά το στάδιο της κατασκευής του PAK DA λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ο οικονομικός περάγοντας. Το Tu-160 είναι ένα αριστούργημα της αεροναυπηγικής που δεν το έχει ξεπεράσει ακόμη κανένας, αλλά είναι πολύ ακριβό. Το νέο αεροσκάφος θα είναι φθηνότερο, και θα παραχθεί σε μαζικούς αριθμούς»,  είπε ο ακαδημαϊκός.
Οι κινητήρες στο νέο αεροσκάφος θα είναι υποηχητικοί  ενώ υπάρχει  αφθονία χώρου εντός του αεροσκάφους  για όλα τα οπλικά συστήματα που θα μεταφέρει .
«Είναι αδύνατο να γίνει αόρατο στο ραντάρ και να είναι υπερηχητικό συγχρόνως, ως εκ τούτου το πλεονέκτημα του είναι στην σχεδίαση η οποία είναι εξολοκλήρου stealth. Τα βομβαρδιστικά PAK DA θα εξοπλιστούν με πυραύλους που θα διαθέτουν  τεχνητή νοημοσύνη και δραστικό βεληνεκές έως και επτά χιλιάδες χιλιόμετρα . Αναλύοντας την εικόνα και τα δεδομένα του ραντάρ,  την κατάσταση του αέρος , ο ίδιος ο πύραυλος θα «αποφασίζει» ποια κατεύθυνση,  ποιο ύψος και ποια επιτάχυνση θα λάβει για να κατευθυνθεί με ασφάλεια στον στόχο του. Τέτοιοι πύραυλοι υπάρχουν ήδη και εμείς δουλεύουμε πάνω σε αυτούς» ,  δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας  αντιπτέραρχος  Βίκτορ Μποντάρεφ .
Αυτούς του είδους πύραυλοι θα αντικαταστήσουν όλους τους τωρινούς τύπους πυραύλων σε όλο τον κόσμο.
Για το σκοπό κάτω από άκρα μυστικότητα, Ρωσία , Κίνα και ΗΠΑ , «εργάζονται» πυρετωδώς για την κατασκευή των ανάλογων οπλικών συστημάτων και υπηρεσιών .
Πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν  ότι η εξάρτηση της ανθρωπότητας, από τους δορυφόρους είναι τεράστια. Σε περίπτωση π.χ, που  «απενεργοποιηθούν» κάποιοι  δορυφόροι και κατά συνέπεια » κρεμάσει» το παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού  GPS,   αυτό «μπορεί να οδηγήσει σε χάος όλο τον κόσμο».pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...