Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Κραυγές από Τουρκία: Ρωσία και ΗΠΑ στρέφονται εναντίον μας!


Με φόντο το Κουρδικό.

Αλλαγή ισορροπιών βλέπουν πολλοί Τούρκοι αναλυτές και ΜΜΕ της χώρας, αναφερόμενοι στην κατάσταση που επικρατεί στον άξονα βόρεια Συρία και Ιράκ, ανησυχώντας για την φανερή στήριξη ΗΠΑ και Ρωσίας στους Κούρδους μαχητές.

Η αποστολή και παραμονή Αμερικανικών στρατευμάτων στην Ιεράπολη της βόρειας Συρίας είναι ένα πρώτο «καμπανάκι» για τους Τούρκους που δεν βρίσκουν κανένα λόγο περαιτέρω παραμονής των στρατευμάτων αυτών στη βόρεια Συρία.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν, τα στρατεύματα αυτά με τη κρυφή σύμπραξη της Μόσχας θέλουν να αποκαταστήσουν την τάξη στην ευρύτερη περιοχή, εκπαιδεύοντας τον «σύμμαχο» κουρδικό απελευθερωτικό στρατό.

Γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χουριέτ»:

«Φαρμάκι στάζει το στόμα του εκπροσώπου τύπου του Πενταγώνου. Μπήκαν στην Ιεράπολη για να κάνουν επίδειξη ισχύος σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι η πόλη δεν έχει απελευθερωθεί ακόμη. Από ποιον πιστεύετε ότι την απελευθέρωσαν και σε ποιον πιστεύετε ότι κάνουν επίδειξη ισχύος; Σκοπός τους είναι να αποθαρρύνουν όσους θέλουν να επιτεθούν αλλού, εκτός από το ISIS. Ποιος πιστεύετε ότι θέλει να επιτεθεί αλλού;

Η παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών στην Ιεράπολη, είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχουν πια εκεί, στοιχεία του ISIS. Αφού οι τρομοκράτες που θέλει η Άγκυρα να διώξει από την Ιεράπολη είναι το PYD… καθησυχάζουν το PYD και προσπαθούν να αποτρέψουν την Άγκυρα».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Ρωσία και ΗΠΑ στρέφονται εναντίον μας», ανοίγοντας τον δρόμο για την εγκατάλειψη της Τουρκίας και της δημιουργίας του πολυπόθητου -για πολλούς- κουρδικού κράτους.
el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...