Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Αλλάζουν όλα πλέον: «Σάρκα και οστά» παίρνει η Ορθόδοξη συμμαχία – Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρώσων και Σέρβων – Το Βελιγράδι στέλνει «μήνυμα» σε Αλβανία και ΝΑΤΟ


Στρατιώτες από τη Σερβία, για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO), μια συμμαχία ασφαλείας υπό την ηγεσία της Ρωσίας, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο άμυνας.

Σε άρθρο μας με τίτλο («Φωτιά» στα Βαλκάνια – Ετοιμάζουν «πορτοκαλί επανάσταση» στη Σερβία – Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς), αναφέραμε ότι έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του ίδιου , αναφέρουν ρητώς και κατηγορηματικώς ότι οι Ρώσοι « αδελφοί» προειδοποίησαν τον ίδιο για σχέδιο του ΝΑΤΟ που αφορά την πρόκληση «πορτοκαλί επανάστασης» εντός της χώρας , για την άνοδο στην εξουσία φιλοδυτικών πολιτικών , οι οποίοι θα βάλουν την χώρα σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μάλιστα παρουσιάζουν την κατάσταση ως άκρως ανησυχητική και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αμέσως επόμενο διάστημα , επισημαίνοντας την ύπαρξη ξένων προβοκατόρων (αλβανικής κυρίως καταγωγής) που αλωνίζουν εντός του σερβικού εδάφους.Για αυτό και οι Σέρβοι αλλάζουν κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής τους αλλά και προσανατολισμό προσβλέποντας στην Μόσχα ελέω των σχεδίων αποσταθεροποίησης που ετοιμάζει η δύση για την χώρα και ανόδου στην εξουσία της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης .

Εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας συμμετείχαν μέχρι τώρα ως παρατηρητές σε αυτές τις ασκήσεις , αλλά από τον Σεπτέμβριο θα συμμετάσχουν κανονικά στης άσκηση «άθραυστη αδελφότητα 2017» που θα πραγματοποιηθεί στο Καζακστάν με μονάδες των σερβικών ενόπλων δυνάμεων .

Επιπλέον στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί Φόρουμ της Νεολαίας με τη συμμετοχή των φοιτητών και καθηγητών των χωρών CSTO και της Σερβίας.

«Το υπουργείο άμυνας, ο στρατός και το υπουργείο εσωτερικών της Σερβίας σχεδιάζουν να συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων της διακλαδικής άσκησης «άθραυστη αδελφότητα 2017», η οποία έχει προγραμματιστεί στο Καζακστάν για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Σε αυτή θα υπάρξει ενεργή συμμετοχή με μονάδες του στρατού της Σερβίας και του υπουργείου εσωτερικών. Εκπρόσωποι του υπουργείου άμυνας και του Στρατού της Σερβίας κατά τη διάρκεια του 2016 συμμετείχαν στις ασκήσεις CSTO, με την επωνυμία «άθραυστη αδελφότητα 2016» και «Sadejstvo 2016» ως παρατηρητές», καταλήγει η ανακοίνωση από το Βελιγράδι.

Επίσης οι Σέρβοι τονίζουν ότι η οργάνωση των κοινών ασκήσεων στο έδαφος της Σερβίας δεν είναι δυνατή λόγω των κανονιστικών ρυθμίσεων που περιορίζουν τη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων εκτός των συνόρων των κρατών μελών της συνθήκης CSTO.

Τον Οκτώβριο θα οργανωθεί στο Βελιγράδι Φόρουμ Νεολαίας με θέμα « τα πραγματικά προβλήματα της Ευρασίας στον τομέα της ασφάλειας» , το οποίο θα παρακολουθήσουν φοιτητές από τα κράτη μέλη CSTO και ένας αριθμός φοιτητών και δόκιμων από τη Σερβία.Συνεργασία θα υπάρξει επίσης μεταξύ της σερβικής αστυνομίας και των αντιστοίχων υπηρεσιών των χωρών μελών CSTO , ενώ αναμένεται να συνεχιστεί η εναρμόνιση της συμμετοχής εκπροσώπων του υπουργείου εσωτερικών σχετικά με τις δραστηριότητες στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Το Βελιγράδι αποφάσισε να αλλάξει πλεύση για να δει «άσπρη ημέρα» στην χώρα μετά τα τόσα προβλήματα και απειλές που δέχεται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...