Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Η Νέα Τάξη επιδιώκει άγριες καταστάσεις σε ΗΠΑ και Ρωσία


 
Η Νέα Τάξη είναι πρόθυμη να βγάλει στους δρόμους τα "καλά παιδιά" της και να εξασφαλίσει πως δεν θα έχει άλλες εκπλήξεις.

Η αρχή έχει ήδη γίνει σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ παρά τον μειωμένο αριθμό διαδηλώσεων από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων του νέου προέδρου, τα συστημικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ παρουσιάζουν μία χώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν τη γενική εξέγερση. 

Ωστόσο το χάος δεν αργεί να έρθει στις δοκιμαζόμενες ΗΠΑ, στις οποίες η μάχη ανάμεσα στη Νέα και την Παλαιά Τάξη "φουντώνει".

Στην Πολιτεία της Καλιφόρνια , ένα κατεξοχήν "οχυρό" για τους Δημοκρατικούς, χιλιάδες πολίτες βγήκαν για να διαδηλώσουν υπέρ του Τραμπ στην Bolsa Chica, σε μία από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες της χώρας. 

Εκεί όμως συνάντησαν μία ομάδα από μερικούς...καλοθελητές αναρχικούς, που σταμάτησαν δια της βίας τη διαδήλωση. 

Σε χρόνο ρεκόρ η αψιμαχία οδηγήθηκε σε πραγματική μάχη, με την αστυνομία τις πρώτες στιγμές να μην είναι σε θέση να επιβάλλει την τάξη. Όντας πολυάριθμοι, οι υποστηριχτές του Τραμπ κατάφεραν να απομονώσουν πολλούς από τους...μασκοφόρους και μαυροφορεμένους αναρχικούς και να εμπλακούν μαζί τους, πριν εν τέλει επέμβει η αστυνομία.


Αυτό είναι ίσως μόνο η αρχή από αυτά που ενδεχομένως θα συμβούν πολύ σύντομα στις ΗΠΑ. 

Οι γνωστοί-άγνωστοι πεμπτοφαλαγγίτες είναι έτοιμοι να σπείρουν το χάος στις ΗΠΑ, με την αντίδραση του Τραμπ να είναι απρόβλεπτη.


Την ίδια ώρα, δεκάδες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπου χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή του της στην διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό και οικονομικό κόσμο της Ρωσίας.
Εκτός από τη Μόσχα, η αντιπολίτευση διοργάνωσε πολλές άλλες διαδηλώσεις σε πόλεις όλη της ρωσικής επικράτειας, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είχαν λάβει την έγκριση των αρχών. 


Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε εκατοντάδες ανθρώπων, ενώ η η σύλληψη του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρό επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν επεισοδιακή καθώς δεκάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να εμποδίσουν το όχημα της αστυνομίας να απομακρυνθεί με τον συλληφθέντα ηγέτη της αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 7000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη διαδήλωση της Μόσχας, ενώ η αντιπολίτευση κάνει λόγο για πολλούς περισσότερους. Οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί ε΄'ιχαν αναπτυχθε΄ιστους δρόμους της πόλης. 

Ο συλληφθείς Αλεξέι Ναβάλνι με κείμενό του που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twiiter, επιβεβαίωσε ότι κρατείται από τις αρχές καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν τη διαδήλωση. 

“Είμαι καλά. Πρέπει να παλέψετε για να με βγάλετε έξω. Συνεχίστε να διαδηλώνετε στην Tverskaya (κεντρική οδός της Μόσχας). Ο σκοπός μας απόψε είναι να παλέψουμε κατά της διαφθοράς”, ήταν το μήνυμα του κ. Ναβάλνι γραμμένο στα Ρωσικά. 

Πηγή: greek1
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...