Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Η χαμένη πόλη του Θεού Πιθήκου και η ασθένεια που την προστατεύει - Εντυπωσιακές εικόνες από τα βάθη της ζούγκλαςΤα ερείπια μια μυστηριώδους πόλης στα βάθη της ζούγκλας που προστατεύεται από μια θανάσιμη ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα ακούγεται πιθανότατα σαν σενάριο για μια ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.
Μετά όμως από αιώνες τοπικών θρύλων και αναζητήσεων χωρίς αποτέλεσμα, η απίστευτη αρχαία τοποθεσία –όπου κανείς δεν είχε πρόσβαση για περισσότερα από 600 χρόνια- βρέθηκε από μια ομάδα ερευνητών.
Ο συγγραφέας Ντάγκλας Πρέστον, που αποτέλεσε μέλος της ομάδας που εντόπισε την αρχαία τοποθεσία, αποκάλυψε στη βρετανική Daily Mail ότι η ομάδα του βρήκε μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης και πως πιστεύει ότι ενδέχεται να υπάρχει μια δεύτερη πόλη κρυμμένη κάτω από τα δέντρα του τροπικού δάσους στην Ονδούρα.
Ο Πρέστον, μαζί με την ομάδα του, ταξίδεψε στα βάθη των τροπικών δασών σε Ονδούρα και Νικαράγουα, αναζητώντας τη χαμένη πόλη του Θεού Πιθήκου το 2015. Για εκατοντάδες χρόνια, οι θρύλοι ανάμεσα στις φυλές τις περιοχής και τους ισπανούς εξερευνητές έκαναν λόγο για μια πόλη γεμάτη θησαυρούς μέσα στη ζούγκλα.
Σύμφωνα με τους μύθους, η πόλη είχε ως άρχοντα έναν θεό με τη μορφή πιθήκου, που είχε απαγάγει μαζί με τους συντρόφους του τις πιο όμορφες κοπέλες της περιοχής για να τεκνοποιήσει. Από την ένωση των θεών πιθήκων με τις κοινές θνητές προέκυψε μια φυλή ανθρωπόμορφων πιθήκων.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ένας αρχαίος πολιτισμός όχι μόνο έζησε στις δύσκολες συνθήκες της ζούγκλας, αλλά και άνθησε. Μετέτρεψαν τη ζούγκλα σε ένα είδος Κήπου της Εδέμ», δηλώνει ο Πρέστον. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, η πραγματική έκταση του χαμένου αυτού κόσμου μπορεί να μη διαπιστωθεί ποτέ διότι η περιοχή προστατεύεται από μια θανάσιμη ασθένεια που κατατρώει τη σάρκα, η οποία φέρει το όνομα Mucocutaneous leishmaniasis, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις έρευνες.
dglprsct2
dglprsct3
dglprsct4
dglprsct5
dglprsct6
dglprsct7
dglprsct8
dglprsct9
dglprsct10
dglprsct11
dglprsct12
dglprsct13
dglprsct14
dglprsct15
dglprsct16
dglprsct17
dglprsct18newsbeast.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...