Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Νότια Οσετία και Ρωσία ενοποιούν τον στρατό τους.Κοντεύουν 9 χρόνια από τον πόλεμο στη Ν.Οσέτια,όταν εισέβαλε στα εδάφη της ο στρατός της Γεωργίας με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Ρωσικός στρατός με εισβολή στο έδαφος της Γεωργίας.
Τον Μάρτιο του 2015 ,ο Ρώσος  Πρόεδρος Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ν.Οσετίας,Λεονίντ Τιμπίλοφ,υπόγραψαν διακρατική συμφωνία για συνεργασία και ενοποίηση των στρατευμάτων.

Η συμφωνία προβλέπει κοινή άμυνα μεταξύ Ν.Οσετίας και  Ρωσίας. Παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί στη Ν.Οσετία,που θα σταθμεύει η 58η Ρωσική Στρατιά.Η Διοίκηση στη Ν.Οσετία μεταφέρεται στους Ρώσους αξιωματικούς στη 58η στρατιά.

Η υποφραφή της συμφωνίας από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν,φέρνει αντιδράσεις στο Τσχινβάλι. Οσοι στρατιωτικοί της Ν.Οσετίας υπηρετούν μέσα στα όρια της χώρας έχουν ίσες θέσεις με τους Ρώσους συναδέλφους τους.

Το Τμήμα πληροφοριών της Ν.Οσετίας ενσωματώνεται στη Νότια περιφέρεια των Ρωσικών δυνάμεων.

Απομένει να επιλυθούν κάποια Ιατρικά και τεχνικά ζητήματα. Το μόνο πρόβλημα τώρα είναι αν θα προκληθούν ταραχές από την αντιπολίτευση που αντιδρά σε αυτή την συμφωνία. Η Νότια Οσετία αποτελεί θέμα στρατηγικής και σημαντικό στοιχείο στην εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. 


http://rusvesna.su/news/1489437732
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...