Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Κρεμλίνο: Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο – Η Ελλάδα να εμπιστευτεί τη Ρωσία


Τι αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη και αναλυτές από τη Μόσχα.

Σε έκθεσή τους για το νέο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην περιοχή της Αν.Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, κορυφαίοι αναλυτές του Κρεμλίνου καλούν την Ελλάδα να εμπιστευτεί την ομόδοξη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Πούτιν ενδιαφέρεται πραγματικά για την επικράτηση ειρήνης στο Αιγαίο.

"Η Μόσχα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα ενώ οι δύο χώρες είναι απίστευτα κοντά σε πολλά ζητήματα , αλλά κυρίως λόγω ιστορίας, θρησκείας και κουλτούρας. Τον περασμένο Μάιο, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε την Αθήνα για να υπογράψει μια σειρά από διμερείς συμφωνίες. Η διμερής ατζέντα περιλαμβάνει και στρατιωτική συνεργασία. Η Αθήνα διαπραγματεύεται με τη Μόσχα για την αγορά και τη συντήρηση των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεράμυνας S-300 που παραδόθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Μόσχα ενδιαφέρεται πραγματικά για την διατήρηση της ειρήνης στο Αιγαίο, λόγω της γεωγραφικής της θέσης".

Παράλληλα το Κρεμλίνο έκανε αναφορά στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στην νέο εποχή Τραμπ, αναφέροντας πως ναι μεν οι διμερείς σχέσεις είναι στο χείριστο σημείο, ωστόσο τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο στη διεθνή σκακιέρα.

Ουδείς γνωρίζει ποια στάση θα επιλέξουν να κρατήσουν Τραμπ και Πούτιν τόσο στο Αιγαίο, όσο και μεταξύ τους.
el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...