Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Γίνε ιππότης των αξιών του μονοπατιού σου


Για τον άνθρωπο, για το δικαίωμα στη ζωή, για την ελευθερία στη διαφορετικότητα, για τη δικαιοσύνη, για την υπεράσπιση του πλανήτη, για την αύξηση της ζωής, για το μοίρασμα της γνώσης και του πλούτου, για την επιθυμία που δεν πηγάζει από την ανάγκη αλλά από την ευχαρίστηση, για την ποιότητα των ημερών, για τα κρυφά σχολειά που μπορούν να γίνουν φάροι αυτογνωσίας, για την προάσπιση της αλήθειας, για τη δίψα της παιδείας των μυαλών και όχι μόνο της εκπαίδευσής τους, για τη μόρφωση και την εξερεύνηση, για τη λατρεία της ομορφιάς, για βλέμματα χορτασμένα, για στόματα χαμογελαστά, για ένα συνειδητό τώρα, για ένα άφοβο τώρα, για ένα αγαπησιάρικο τώρα, για το όνειρο της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Γιατί το ήθος και τις αξίες δεν πρέπει να τις ψάχνουμε εκεί έξω. Δεν μπορεί να περιμένουμε το γείτονα να αλλάξει. Εμείς έχουμε το χρέος αυτό. Επειδή όταν κάθε μονάδα επηρεαστεί, αφυπνιστεί, και αρχίσει συνειδητά τη μεταβολή της, θα αλλάξει και όλη ετούτη η κοινωνία. Το στοίχημα δεν είναι με τον χρόνο, αλλά με τον κάθε εαυτό.

Γίνε ιππότης των αξιών του μονοπατιού σου και χρίσου υπεύθυνα κάτω από το σκοπό της υπεράσπισης της συνειδητότητας της ζωής.
Dimitris Nomikos
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...