Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Μέτωπο με την Τουρκία ανοίγει και η Δανία – Ζητά εξηγήσει για τις απειλές κατά πολιτών της


Δανοί που έχουν και τουρκική υπηκοότητα και τάσσονται κατά του Erdogan έλαβαν απειλές ότι θα καταγγελθούν για εσχάτη προδοσία

Εξηγήσεις από του Τούρκο Πρέσβη στην Κοπεγχάγη ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Anders Sammuelson μετά τις απειλές που δέχθηκαν Δανοί τουρκικής καταγωγής επειδή επικρίνουν τον πρόεδρο Tayyip Erdogan.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στην εφημερίδα Berlingske στο οποίο Δανοί που έχουν διπλή υπηκοότητα δηλώνουν ότι έλαβαν απειλές ότι θα καταγγελθούν για «εσχάτη προδοσία» ή ότι οι οικογένειές τους στην Τουρκία θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
«Είναι εντελώς απαράδεκτο», δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR ο επικεφαλής της διπλωματίας της Δανίας.
«Αυτό που επέλεξα να κάνω είναι να ζητήσω από το υπουργείο μου να καλέσει τον τούρκο πρεσβευτή σε μια συνάντηση αύριο Δευτέρα (20/3) ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι γνωρίζουν και ενδεχομένως τι δεν γνωρίζουν», συνέχισε.

Οι Δανοί τους οποίους επικαλείται το άρθρο της Berlingske λένε ότι έλαβαν μηνύματα στο Facebook, τηλεφωνήματα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν εκφράστηκαν εναντίον αυτών που οι ίδιοι θεωρούν ότι συνιστά κατάχρηση εξουσίας του τούρκου προέδρου.
«Το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη», δήλωσε στην εφημερίδα ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, τουρκικής καταγωγής, Lars Aslan Rasmusen. Είπε ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα σύμφωνα με τα οποία έχει καταγγελθεί στις τουρκικές αρχές.

Κανείς εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει σήμερα το απόγευμα. Η πρεσβεία αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της Berlingske.

bankingnews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...