Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Σκάνδαλο και εξοργιστικό: H Δεή πουλάει σε εισπρακτικές εταιρείες τα χρέη που έχουν οι καταναλωτές για να κάνουν κατασχέσεις


Την πρόθεσή του να προσλάβει εισπρακτικές εταιρίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος έχει μισθό μεγαλύτερο από 6.000 ευρώ τον μήνα. Ο ίδιος έδωσε στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κατά την ενημέρωση για την πορεία της εταιρείας στα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Όπως προκύπτει τα χρέη προς την εταιρεία αυξήθηκαν κατά 900 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα έτος γεγονός που δείχνει ότι στην Ελλάδα κάθε άλλο από ανάπτυξη έχουμε, Επίσης αυτό θα πρέπει να προβληματίσει του υπεύθυνους αφού η Δεή δεν πληρώνετε μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και για χίλια δύο άλλα πράγματα που οι καταναλωτές πραγματικά αδυνατούν να πληρώνουν. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη οι ληξιπρόθεσμες προς την ΔΕΗ στις 31.12.2015 ήταν 1,7 δισ. ευρώ ενώ σήμερα ανέρχονται σε 2,6 δις ευρώ.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τα χρέη προς την ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΜΕΑΡ κ.α. έχουν ως εξής:

– Για χαμηλή και μέση τάση χρωστάνε 1,650 δισ. ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 700 εκατ. ευρώ

– Το Δημόσιο χρωστά 100 εκατ. ευρώ και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ. ευρώ

– Για υψηλή τάση χρωστούν 345 εκατ. ευρώ και έχουν διακανονιστεί 60 εκατ. ευρώ

– Τα παραπάνω διαμορφώνουν χρέη 2,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 800 εκατ. ευρώ

– Σε αυτά προστίθενται άλλα 500 εκατ. ευρώ από τελικούς πελάτες. Πρόκειται για πελάτες που είτε έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά, επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α.) και όσοι άλλαξαν πάροχο αφήνοντας χρέη στην ΔΕΗ.

Η Δεή θέλει να εφαρμόσει το ίδιο σχέδιο με τις τράπεζες και μάλιστα να εισπράξει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 400 εκατομμυρίων μεταβιβάζοντας το δικαίωμα των χρεών σε εισπρακτικές εταιρείες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού με δικαιώματα μέχρι και κατασχέσεων περιουσιών. Συνταγματικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αφού πρώτα έχουν προηγηθεί η τράπεζες.

ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...