Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Καθελκύστηκε το πιο… θανατηφόρο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας: Βρίσκει στόχο στα 1.500 μίλια (βίντεο)Τα γιορτινά του έβαλε το ναυπηγείο Sevmash, στο Severodvinsk της βόρειας Ρωσίας καθώς καθελκύστηκε σε ειδική τελετή το υπερσύγχρονο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Kazan», κλάσης 885М τύπου «Yasen».

Το μήκος του «Kazan» είναι 139 μέτρα, το πλάτος – 13 μέτρα και το βύθισμα 10 μέτρα. Το εκτόπισμά του στην επιφάνεια είναι 8.600 τόνοι και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έως 13.800 τόνοι.Μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 600 μέτρων και να αναπτύξει ταχύτητα 16 κόμβων, στην επιφάνεια και 31 κόμβων σε κατάδυση. Πρόκειται για ένα υποβρύχιο που μπορεί να βρίσκεται επί εκατό μέρες στην θάλασσα χωρίς ανεφοδιασμό και το πλήρωμα αποτελείται από 85 – 90 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κινείται με πυρηνοκίνητη ατμοτουρμπίνα ισχύος περίπου 43.000 ίππων.

Τα 885 θεωρούνται από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια του στόλου των υποβρυχίων της Ρωσίας. Εκτός του «Kazan», ναυπηγούνται ακόμη τέσσερα υποβρύχια της ίδια κλάσης («Νοβοσιμπίρσκ», «Κρασνογιάρσκ», «Αρχάνγκελσκ» και «Περμ») και αναμένεται φέτος η παραγγελία ακόμη ενός.


pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...