Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

153 ΚΕΛΙΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ … Η συμφωνία θα εγκριθεί και από τους 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ο Παπαδημούλης«Η συμφωνία θα εγκριθεί από τη Βουλή», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2017 και 2018.

«Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν».

Ανέφερε πως οι 13 της Κεντρικής Επιτροπής που υπέγραψαν το κείμενο ξεκαθάρισαν “ότι δεν ζητούν εκλογές”, για να προσθέσει πως «το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι υπάρχει το περίγραμμα της συμφωνίας και
όχι το τελικό πακέτο, αλλά αναγνώρισε πως ο συμβιβασμός έχει αρνητικά σημεία, όπως ορισμένες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Εκτίμησε πως «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς» για να συμπληρώσει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν πιο απαισιόδοξο.

Πάντως, ανέφερε ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν για οτιδήποτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος. Υποστήριξε πως άμεσα θα προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος και θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο του 2018, πριν ληφθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.

Σχετικά με το κείμενο που κατέθεσε και εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, σημείωσε πως «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες» και άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της καθημερινότητας του πολίτη σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία.

10/04/2017 10:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece


mignatiou.com


triklopodia.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...