Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Αλβανός «ψευδοϊστορικός»: «Το 1997 η Τουρκία δεν άφησε την Ελλάδα να εισβάλει στη χώρα μας»! (φωτό)


Αλβανός ιστορικός για... κλάματα ισχυρίζεται ότι η Τουρκία σταμάτησε «ελληνική εισβολή» το 1996-1997 στην Αλβανία.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Σαλί Καμπάσι (Sali Kabashi) και το άρθρο του  δημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες της Αλβανίας και του Κοσόβου μέσα στο Σαββατοκύριακο και αναδημοσιεύεται από το Βαλκανικό Περισκόπιο.
Αναλυτικά το άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε botasot.info, kosova.info, fax.al κ.ά.
«Δεν πρέπει να λησμονούμε τα οφέλη και τη βοήθεια της Τουρκίας προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, αναφέρει αλβανικό άρθρο που δημοσιεύθηκε, στηνΑλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.
Η Τουρκία σταμάτησε το περιβόητο ελληνικό σχέδιο (1996-1997)
Όταν το 1997 (κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Αλβανία),η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο νότιο τμήμα της χώρας, δήθεν για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Τότε η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στους Έλληνες ότι μια στρατιωτική επίθεση στην Αλβανία θα πρέπει να εξετασθεί από την τουρκική κυβέρνηση ως επίθεση στην Τουρκία, υποχρεώνοντας την ελληνική κυβέρνηση να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Αλβανία γιατί θα δεχόταν επίθεση από τον ιστορικό εχθρό της την Τουρκία. (!)
Κατά τη διάρκεια της κρίσης του 1996-97 στην Αλβανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Alba» η Τουρκία ανέπτυξε 900 στρατιώτες στην Αλβανία για τους Αλβανούς και την κρατική προστασία της χώρας από τις ελληνικές σοβινιστικές τάσεις.
Η Τουρκία κατηγόρησε τους Έλληνες ότι προκαλούν εξέγερση στην Αλβανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Τουρκία, καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ δεν αντέδρασε για την προστασία, την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Αλβανίας.
Η Τουρκία ο μοναδικός υποστηρικτής για στρατιωτική επέμβαση της Αλβανίας στο Κόσοβο (1999)
Από όλα τα κράτη από τα οποία η Αλβανία ζήτησε βοήθεια πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική, για την προστασία και την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου, η μόνη χώρα που απάντησε θετικά ήταν η Τουρκία.  Επομένως, εάν το ΝΑΤΟ δεν επέμβαινε στρατιωτικά στο Κοσσυφοπέδιο, τότε μόνο η Τουρκία  θα επέμβαινε στρατιωτικά για να προστατεύσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου!»
 Ο τουρκικός στρατός εμπόδισε τους Ρώσους να βοηθήσουν τη Σερβία (1999)
Η Τουρκία εμπόδισε τη διέλευση του ρωσικού στόλου, μέσω των Δαρδανελίων να έρθουν στην Αδριατική,  που επρόκειτο να εμποδίσουν τον UCK.
Αυτό συνέβη όταν ο UCK ζήτησε βοήθεια από τον τουρκικό στρατό για αυτό. Μπορεί αυτό να είναι μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, ένα κράτος να εκπληρώνει το αίτημα ενός ελεύθερου στρατού.
Η Δέσμευση της Τουρκίας για παρέμβαση του ΝΑΤΟ και της βοήθειας προς τον αλβανικό λαό (1998-1999)
Η μεγαλύτερη συνδρομή για την απελευθέρωση του κράτους και του λαού του Κοσσυφοπεδίου, εκτός από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (UCK) είναι αναμφίβολα η επέμβαση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών!
Από τις ευρωπαϊκές χώρες που ήταν μέλη της Συμμαχίας, μόνο η Τουρκία επέμενε να επέμβει το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο για να βοηθήσουν τους αθώους ανθρώπους.
Το τουρκικό κράτος ήταν παρόν στη διάρκεια της αλβανικής κρίσης των προσφύγων. Από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη εστάλησαν δεκάδες οχήματα TIR, φέρνοντας υλικό και υλικοτεχνική υποστήριξη στα Τίρανα και το Ελμπασάν, ενώ από την Άγκυρα πετούσαν αεροπλάνα προς τα Τίρανα.
Στο Ελμπασάν με πλήρη χρηματοδότηση της Τουρκίας δημιουργήθηκαν προσφυγικοί καταυλισμοί για 10 χιλιάδες άτομα, ενώ στην ανατολική Θράκη, στην Τουρκία δημιουργήθηκαν 20 στρατόπεδα για να στεγάσουν τους χιλιάδες Κοσοβάρους που μεταφέρθηκαν με αεροπλάνα από τα Σκόπια. Επίσης στα Σκόπια η Τουρκία είχε δημιουργήσει μια πόλη με σκηνές για 10 χιλιάδες Κοσοβάρους κλπ.
Θα πρέπει ακόμη να τονισθεί ότι η Τουρκία είναι ένα από τα πρώτα κράτη που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και είναι αυτή που πιέζει τα για αναγνώριση σε  ισλαμικά κράτη που δεν το έχουν αναγνωρίσει.
Έτσι, μπορούμε να έχουμε τη συμπάθεια ή το μίσος για μια συγκεκριμένη χώρα, αλλά δεν ηθικό να αρνούμαστε ό, τι είναι αληθινό, ιδιαίτερα  για αυτά που έχει κάνει για εμάς!»
Ο Αλβανός ψευδοϊστορικός βέβαια και αποκρύπτει ότι πριν 20 χρόνια η Ελλάδα έστειλε στρατεύματα στην Αλβανία.
Η ανάπτυξη της ΕΛΔΑΛ στην Αλβανία
Για την αντιμετώπιση της κρίσης, που ξέσπασε τον Μάρτιο του 1997 στην Αλβανία, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας Πολυεθνικής Δύναμης Προστασίας, για τη διευκόλυνση της ασφαλούς και έγκαιρης διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τον Απρίλιο του 1997, μεταφέρθηκε στην Αλβανία η πρώτη Ελληνική Δύναμη Αλβανίας (ΕΛΔΑΛ), συνολικής δύναμης 803 ανδρών και 224 οχημάτων με αποστολή την εξασφάλιση των κυρίων σημείων εισόδου στην περιοχή των επιχειρήσεων και την παροχή ασφαλούς περιβάλλοντος δράσης στους Διεθνείς Οργανισμούς.
Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της Δύναμης Προστασίας, άρχισε η αποχώρηση της ΕΛΔΑΛ, η οποία μερικώς ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 1997.
Μετά από διμερή συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας παρέμεινε στο Στρατόπεδο ISHBERISH, Ελληνική Αποστολή Συνδέσμων – Συμβούλων και νέα Ελληνική Δύναμη (συνολικά 205 στελέχη), με κύρια αποστολή την υποβοήθηση της αναδιοργάνωσης των Αλβανικών ΕΔ.
Η ΕΛΔΑΛ κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο, ενισχύθηκε με τμήμα Μηχανικού, 1 ελικόπτερο CH-47D και ιατρικό προσωπικό.
Σήμερα και στο πλαίσιο της ανακατανομής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, η Ελλάδα συμμετέχει στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στα Τίρανα, με αριθμό επιτελών και Λόχο Υποστήριξης του Στρατηγείου, δύναμης 50 περίπου στελεχών.
Από ότι φαίνεται λοιπόν  η Ελλάδα εισέβαλε» στην Αλβανία ενώ βοήθησε στην αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα και όταν ολοκλήρωσε την αποστολή της η ΕΛΔΑΛ αποχώρησε...
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...