Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Το φρικτό πρόγραμμα "ACOUSTIC KITTY"


Η CIA έχει εμφυτεύσει μικρόφωνα. κεραίες και μπαταρίες σε γάτες

σε μια φρικτή και παράξενη προσπάθεια να κατασκοπεύσει τους Ρώσους την εποχή του ψυχρού πολέμου. Η απόλυτα μυστική αυτή επιχείρηση είχε την ονομασία "Το γατάκι κοριός" (PROJECT ACOUSTIC KITTY).

Η γάτα είχε ένα μικρόφωνο, μια κεραία και μια μπαταρία τοποθετημένη χειρουργικά μέσα στο δέρμα της, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως μυστική συσκευή εγγραφής. Τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα δείχνουν πως οι επιστήμονες που ευθύνονται για τη σκληρή έρευνα επαινούνται από τους επικεφαλής κατασκοπείας για την «πρωτοποριακή» εργασία τους.

Η παράξενη τεχνική υποκλοπής, αν και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε στην πράξη, επανεμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα όταν το WikiLeaks ανέβασε στο tweeter ένα σύνδεσμο για αποχαρακτηρισμένα υπομνήματα της CIA, που κυκλοφόρησan για πρώτη φορά το 2001.Για το πρότζεκτ δαπανήθηκαν 13 εκατ. δολάρια κατά την 5ετή ανάπτυξή του, τη δεκαετία του '60.

Η ουρά της γάτας χρησιμοποιήθηκε ως κεραία με συρματόσχοινο που εκτεινόταν στη σπονδυλική της στήλη έως ένα μικρόφωνο στο αυτί του ζώου. Η μπαταρία του εξοπλισμού ήταν ραμμένη στο στήθος της γάτας.el.gr


Δείτε επίσης:


Μυστήριο: Αρπάζουν γάτες, τις ξυρίζουν και τις επιστρέφουνΚαι η έρευνα συνεχίζεται ...
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...