Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η χώρα βουλιάζει και ο Τσίπρας χαίρεται και κοκορεύεται στις εθνικές οδούς!


Μερικοί πίσω από τις κατεστραμμένες κοινωνίες διαβλέπουν τη μεγάλη ευκαιρία της «επανάστασης», της ανατροπής, της ριζικής εκθεμελίωσης του συστήματος.

Της Αλίκης Χατζή

Οι πιο κοντινοί στην πραγματικότητα βλέπουν ένα παιχνίδι εξουσίας που ενδιαφέρει αποκλειστικά τους επίδοξους εξουσιαστές. Προφανώς στον δρόμο για την «επανάσταση» (κατάληψη της εξουσίας σύμφωνα με πολλούς Συριζαίους Υπουργούς) χρειάζονται θυσίες, τις οποίες επωμίζονται και πληρώνουν τοις μετρητοίς πάντα άλλοι. Αναγκαίοι επίσης είναι και οι διάφοροι ευγενικοί σκοποί για να καλυφθούν οι πραγματικοί.

Με τις στημένες φιέστες των εγκαινίων στις Εθνικές οδούς αυτό ακριβώς γίνεται. Ο Τσίπρας και οι κυβερνητικοί που τον στηρίζουν παίζουν έναν ρόλο εξουσίας με θύματα όλους εμάς – πλην των ευνοημένων διορισμένων υπαλλήλων από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. «Άρτον και θεάματα» που έλεγε κι ο διάσημος Ρωμαίος σατυρικός ποιητής, με σκοπό να αποσπάσουμε την προσοχή από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Στην πραγματικότητα, για τον Τσίπρα και τα μέλη της κυβέρνησης που του χουν μείνει πιστά , η διάλυση στη χώρα μας διαθέτει θετικό χαρακτήρα. Ό, τι γκρεμίζεται, χαλάει, αποτελεί δικαίωση όλων εκείνων που επιθυμούν να ξαναχτίσουν τον κόσμο εκ θεμελίων. Δηλαδή έχουμε ένα σπίτι και χαλάει ο διακόπτης. Το λογικό είναι να μην φωνάξουμε τον ηλεκτρολόγο να τον διορθώσει, αλλά να γκρεμίσουμε το σπίτι και να το ξανακτίσουμε από την αρχή. Έτσι θα έχουμε διακόπτες σε λειτουργία. Αυτό αλλιώς λέγεται και επαναστατική διαδικασία.

Ανεξαρτήτως των προβλημάτων, είναι εμφανές ακόμα και στον πιο αδαή αλλά και το πιο φανατικό κομματόσκυλο που γαβγίζει και στον ύπνο του ότι αυτή η υπόθεση των κακόγουστων εγκαινίων τυχαίνει μεγάλης και εγκληματικής εκμετάλλευσης.

Είναι ντροπή να παίζονται τόσο κακοσκηνοθετημένες και κακοπαιγμένες παραστάσεις σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και των καθημαγμένων οικογενειών τους, που ρημάζονται οικονομικά.

Αλήθεια – έστω και για συμβολικούς και όχι για σοβαρότατους και επιτακτικούς λόγους – ποιος κανονικός πρωθυπουργός στον πλανήτη θα εγκατέλειπε τη θέση του μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή για το μέλλον της χώρας, για να εκφωνήσει πανηγυρικούς μπροστά από έργα στις Εθνικές οδούς (τα οποία ξεκίνησαν χρόνια πριν από άλλες κυβερνήσεις) ενώπιον τριών δεκάδων κομματικών ακόλουθων – θεατών;

Αισθανόμαστε ντροπή και βαθύτατη θλίψη.
thecaller.gr

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...