Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Νέα σχέδια Ντόναλντ Τραμπ επί χάρτου...


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Το γράφαμε αρκετούς μήνες πριν τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο υπογράφων το παρόν κείμενο και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα άλλαζε τον Κόσμο και θα ήταν ευλογία του Θεού η εκλογή του. Θα άλλαζε την πολιτική των ΗΠΑ, που επί δεκαετίες ακολουθούσαν όλοι οι Πρόεδροί της. Μια πολιτική που σκοπό είχε την Παγκοσμιοποίηση του Πλανήτη με κυρίαρχα πρόσωπα τους τραπεζίτες – χρηματιστές που καθημερινώς κέρδιζαν αμύθητα ποσά και μεγάλο μέρος αυτών τα επένδυαν προς αυτόν τον σκοπό. Έτσι, όλο το Σύστημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων πριμοδοτούσε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον!
Γι΄ αυτό, ο πόλεμος που δέχτηκε η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν πρόστυχη, απάνθρωπη, λυσσαλέα! Ανερυθρίαστα και απροκάλυπτα ο Μπάρακ Ομπάμα και οι περισσότεροι ηγέτες κρατών – μελών της Ευρωπαικής Ενώσεως είχαν ταχθεί στο πλευρό της συζύγου του Μπιλ Κλίντον, που ως Πρόεδρος των ΗΠΑ αιματοκύλησε τα Βαλκάνια!
Και ω του θαύματος, ο Αμερικανικός λαός, απέναντι σε όλη αυτή την ξετσίπωτη προπαγάνδα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, στις 8 Νοεμβρίου 2016 δεν “μάσησε” και δείχνοντας ιδιαίτερη ωριμότητα, ψήφισε τον “γραφικό”, τον “φασίστα”, τον “γελωτοποιό”, τον “επικίνδυνο”, Ντόναλντ Τραμπ!!

Μπους, Κλίντον, Ομπάμα, τρομοκράτες του Πλανήτη!

Ο Μπάρακ Ομπάμα, ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Συρίας με την ίδρυση και ενδυνάμωση του ISIS, μαζί με την επί χρόνια προστατευόμενή του Χίλαρι Κλίντον. Αυτός ο ίδιος πολιτικός, ο Μπάρακ Ομπάμα, ευθύνεται για τη διάλυση της Λιβύης και τις σφαγές του Λιβυκού λαού. Αυτός ευθύνεται αποκλειστικά για την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου και την προώθηση στην Εξουσία του Ισλαμιστή της αδελφότητας των Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μόρσι με σκοπό να δημιουργήσει μια ισχυρή ισλαμική συμμαχία μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας!
Αυτός ο ίδιος πολιτικός, ο Μπάρακ Ομπάμα, έστρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βοήθεια της φίλης του, Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ, σε σύγκρουση με τη Μόσχα!
Αυτός ο ίδιος πολιτικός, ο Μπάρακ Ομπάμα, πρώην πλέον Πρόεδρος των ΗΠΑ (ευτυχώς), ως τελευταία πράξη της προεδρικής θητείας του, είχε να δυναμιτίσει τη Μέση Ανατολή προωθώντας την καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε βάρος του Ισραήλ για τους εποικισμούς στην Παλαιστίνη, προκειμένου να εκδικηθεί τον άσπονδο εχθρό του, Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου!!

Νέα δεδομένα στη Συρία!

Έχουν περάσει 70 ημέρες από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μας έχει δείξει με όλες τις θεσμικές και πολιτικές κινήσεις του, ότι βάζει τέλος στην Παγκοσμιοποίηση! Γι΄ αυτό ακόμη, ο Ντόναλντ Τραμπ και η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει δεν μπορεί να νιώθει και να είναι ασφαλής. Επειδή τα πλοκάμια της Παγκοσμιοποίησης είναι τεράστια, είναι τόσο δολοπλόκα όπως της Λερναίας Ύδρας, που γεννούσε καινούργια!
Ωστόσο, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει τα δείγματα γραφής της. Ένα δείγμα εξ αυτών ήταν η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson – την οποία θα την χαρακτήριζα ιστορική – σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, όπου είπε ότι το τέλος της Προεδρίας του Μπασάρ αλ Άσαντ θα το αποφασίσει ο συριακός λαός. Μια δήλωση εκ διαμέτρου αντίθετη με τη θέση της κυβερνήσεως του Μπάρακ Ομπάμα. Μια θέση που ταυτίζεται με τη ρωσική θέση στην περιοχή! Μια θέση που είχε εκφράσει λίγο πριν και η Νίκι Χέιλι, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όταν αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, ότι δεν είναι στις προτεραιότητες των ΗΠΑ για το πώς θα διώξουμε τον Μπασάρ αλ Άσαντ από τη χώρα του!
Αυτή η στροφή της Αμερικανικής κυβερνήσεως είναι ένα δυνατό χαστούκι προς τον Σουλτάνο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!!

Πολλαπλές οι καρπαζιές του Τραμπ προς την Τουρκία!

Όπως, δυνατό χαστούκι προς τον Τούρκο Πρόεδρο ήταν η ανακοίνωση του τέλους της επιχείρησης “Ασπίδα του Ευφράτη” στα βόρεια της Συρίας. Αυτός ο τερματισμός αυτής της κομβικής τουρκικής επιχείρησης, έχει προκαλέσει νευρικό κλονισμό στον Ερντογάν, αφού καταδεικνύει μια μεγάλη ήττα της Τουρκίας!
Η οποία Τουρκία, σε αντιπερισπασμό προσπάθησε να δεσμεύσει περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, προκειμένου να διεξάγει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά! Την οποία – σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή μας – ακύρωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, στέλνοντάς του το μήνυμα, πως πρέπει “να κάτσει στ΄ αυγά του”!
Έτσι, βλέπουμε μετά από πολλές δεκαετίες μια κυβέρνηση των ΗΠΑ να βάζει στη γωνία την Τουρκία! Να δηλώνει ο Πρόεδρος αυτής της κυβέρνησης, πως αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Και θεωρώ, ότι αυτές οι αναφορές δεν είναι μόνο λόγια. Γιατί, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν και πράξεις που θα έχουν να κάνουν με την περιοχή του “Μπάμπουρα” της Θάσου! Νεώτερα ευελπιστώ να σας δώσω το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα!!


Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.grapostoloupanos.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...