Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑΣ: Όλα τα ΝΑΤΟϊκά πλοία ύψωσαν την ελληνική σημαία – Όχι όμως το τουρκικό (Εικόνες)Από την 31 Μαρτίου διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού κόλπου και στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους η πολυεθνική άσκηση Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ 17».

Στην άσκηση τύπου INVITEX συμμετέχουν το πολωνικό ORP K.X. CZERNISKI, τα ισπανικό ESPS DUERO, και ESPS TAJO M36, το γερμανικό FGS ROTTWEIL ενώ με πέντε πλοία (τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ ως πλοίο Διοικήσεως της Άσκησης, τα ναρκοθηρευτικά ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ, την κανονιοφόρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και ένα ελικόπτερο ως οργανικό της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ) και μια ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών συμμετέχει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Στην άσκηση επίσης, συμμετέχει και το τουρκικό Ναρκαλιευτικό «TCG Alanya M-265».
Και φυσικά από τη στιγμή που συμμετείχε και πλοίο της γείτονος, οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία να προκαλέσουν για ακόμα μία φορά, σε συνέχεια της έντασης που υφίσταται τον τελευταίο καιρό. Το τουρκικό ναρκαλιευτικό, παρά το γεγονός ότι κατέπλευσε σε λιμάνι της Ελλάδας και, ως είθισται, όφειλε να σηκώσει τη σημαία της χώρας που το «φιλοξένησε», ήταν το μόνο πλοίο που συμμετείχε στην άσκηση, που δεν το έκανε, δείχνοντας έτσι το πόσο μικρόψυχοι είναι.
Το πολωνικό CZERNISKI με την ελληνική σημαία στα δεξιά της σημαίας τους στο κεντρικό κατάρτι.

1.2.___OPR__CZERNICKI_511_
Το γερμανικό ROTTWEIL με την ελληνική σημαία να αχνοφαίνεται επίσης στο κεντρικό κατάρτι

1.3.___FGS_ROTTWEIL_M1061_
Το αιγυπτιακό EL SADEEQ με την ελληνική να φαίνεται καθαρά στην κορυφή του καταρτιού

1.6.___ES_EL_SEDEEQ_521_
Τα ισπανικά με την ελληνική σημαία σηκωμένη στα δεξιά της ισπανικής σημαίας

1.7.__ESPS_DEURO_M35_1.4.___ESPS_TAJO_36_
Το τουρκικό χωρίς ίχνος ελληνικής σημαίας
1.5.__TCG_ALANYA__M265_
Όλα τα πλοία παραβεβλημένα στο λιμάνι

1.8._____._
 
Σκοπός της άσκησης είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας όλων των συμμετεχόντων, η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό, τακτικό και τεχνικό επίπεδο στην σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου, η προώθηση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων διαφορετικής εθνικότητας και η αξιολόγηση των διαδικασιών Ναρκοπολέμου και των εκδόσεων τακτικής.
Η Άσκηση πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου.crashonline.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...