Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Στα χνάρια του Ρ.Τ.Ερντογάν ο Έ.Ράμα – Νέες επιθετικές δηλώσεις του Αλβανού «σουλτάνου» για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» (βίντεο)


Στα χνάρια του Ρ.Τ.Ερντογάν ο Έ.Ράμα.Νέες επιθετικές δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Την ώρα που η Αλβανία βράζει και η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτησή του, εκείνος βλέπει αλύτρωτες πατρίδες, προκαλώντας όπως είναι φυσικό αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με ωριαίο αποκλεισμό όλων των κεντρικών οδικών αρτηριών της χώρας με αίτημα την παραίτηση του Ράμα, και τον σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις προγραμματισμένες για τις 18 Ιουνίου βουλευτικές εκλογές.

Ο Έντι Ράμα μίλησε για σενάρια της αντιπολίτευσης που θυμίζουν τις ταραχές του 1997 και κάλεσε τον λαό να μην ακολουθήσει την έκκληση του Δημοκρατικού Κόμματος, που κατ’ εκείνον δεν γίνεται για τις εκλογές, αλλά προς υπεράσπιση των διεφθαρμένων δικαστών και εισαγγελέων από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στη δικαιοσύνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσα από το μέτωπο των κινητοποιήσεων, που συνεχίζονται επί 65 ημέρες.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει βία εκ μέρους των οπαδών του, τους οποίους κάλεσε «μαζί με κάθε Αλβανό» να ενωθούν στην πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης «για ελεύθερες εκλογές στη χώρα».

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της αντιπολίτευσης να κλείσει τους δρόμους είναι παράνομη και θα τιμωρηθεί όποιος παραβιάσει τη δημόσια ασφάλεια και τάξη στους δρόμους.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε άμεσα, λέγοντας, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακτορείου, ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα εναντίον όποιου αστυνομικού τολμήσει να αγγίξει τους διαδηλωτές.

Η εμμονή και η επιμονή του Εντι Ράμα στην ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» προκαλεί ανησυχία σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Επιπλέον, τα μέλη της ελληνικής μειονότητας καταγγέλλουν «ανθελληνικές πρακτικές» ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο Alpha σε ρεπορτάζ του, οι Έλληνες ομογενείς υποστηρίζουν πως μεγάλες εκτάσεις στην καρδιά των περιοχών της μειονότητας έχουν περάσει σε χέρια μουσουλμάνων. Ο υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, κ. Μπελέρης, σχολίασε πως «η ρητορική του Έντι Ράμα είναι ενταγμένη σε ένα ανθελληνικό σχέδιο και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την ρητορική του Ερντογάν. Δεχόμαστε μεγάλες πιέσεις όσον αφορά την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στο περιουσιακό».

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος του himara.gr, Αλέξανδρος Ζιούλης, ανέφερε πως «τα παιχνίδια που κάνει με το Κόσοβο και με την “Μεγάλη Αλβανία” προσπαθούν να κρύψουν τα τρομερά προβλήματα που έχει η χώρα του». Ο ίδιος ο δημοσιογράφος μάλιστα είχε «θερμό» επεισόδιο με την ασφάλεια του πρωθυπουργού σε ομιλία του τελευταίου μετά από ερώτηση η οποία ανέφερε για τα σχέδια του πρωθυπουργού και χριστιανικούς ναούς.
pentapostagma
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...