Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

ΕΦΕΤ: Ανάκληση γνωστού παρθένου ελαιόλαδου - Τι απαντά η εταιρεία


Με αφορμή μια πρόσφατη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για μια παρτίδα παραλαβής, η εταιρεία Λατζιμάς αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της εξέτασης που πραγματοποιήθηκε, κάνοντας λόγο για ανακριβή και παραπλανητικά στοιχεία.

Όπως αναφέρουν, «η οργανοληπτική δοκιμή έγινε με βάση τα γευστικά χαρακτηριστικά και όχι τις χημικές αναλύσεις και παραμέτρους, στις οποίες το λάδι Λατζιμάς είναι πάντα σε απόλυτη συμφωνία με τη νομοθεσία. Το ελαιόλαδο της εταιρίας Λατζιμά, ως εξαιρετικό παρθένο προϊόν, ενδέχεται να έχει υποστεί αλλοίωση του χρώματός του, ως αποτέλεσμα της φυσικότητάς του και μόνο. Το γεγονός αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί πειστήριο μειωμένης ποιότητας. Η οικογένεια Λατζιμάς, σεβόμενη την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της, έχει ήδη αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα, ως απόδειξη ότι προσφέρει αποδεδειγμένα πάντα το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο, εγγυώμενη επί σειρά ετών τόσο την ποιότητα όσο και την γεύση του ελαιολάδου Λατζιμάς».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων και Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων.

Κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ». που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν.
Ειδικότερα, πρόκειται για δύο παρτίδες ελαιολάδου με ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Λατζιμάς», συσκευασίας 1L, με αριθμούς παρτίδας: LOT 2140116Α με ανάλωση πριν από: 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από: 30/04/2018. Τα προϊόντα τυποποιούνται από την επιχείρηση «Λατζιμάς Α.Ε.» (EL 40 043), που βρίσκεται στο Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση των παραπάνω παρτίδων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των συγκεκριμένων προϊόντων, να μην τα χρησιμοποιήσουν.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...