Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Η νέα μορφή προδοσίας '' της στρατηγικής ψυχραιμίας'' και άρνησης της ύπαρξης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα


Τον Οκτώβριο του 2013 προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για την διεξαγωγή ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων στον Θερμαΐκό και Στρυμωνικό κόλπο.

Ενδιαφέρον επέδειξαν η Energian Oil του Πρίνου και η Ratio oil , Ισραηλινή εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στο μεγαλύτερο κοίτασμα του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο , το ΄΄Λεβιάθαν''.

Μήνες μετά και ενώ η διαδικασία αδειοδότησης των παραπάνω εταιριών εκκρεμεί οι επιστήμονες τους υποστηρίζουν ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις τους μετά την γεωλογική μελέτη των δύο κόλπων υπάρχει η πιθανότητα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων να είναι μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά του κοιτάσματος ''Αφροδίτη'' στην ΑΟΖ της Κύπρου, κοίτασμα που έβαλε την Κύπρο στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα με αξιώσεις.

Ταυτόχρονα με την άδεια για έρευνες σε Θερμαΐκό και Στρυμωνικό το 2013 εκερεμούσε και η αδειοδότηση για έρευνες σε Πάτρα -Ιωάννινα και Κατάκολο στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Edison. Η αδειοδότηση και η υπογραφή συμβάσεων καθυστερεί όχι γιατί οι εταιρίες αμφιβάλλουν για την ύπαρξη των κοιτασμάτων αλλά επειδή η σύναψη μιας σύμβασης εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για 20-30 χρόνια είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία εκτός από γραφειοκρατικά εμπόδια έχει να κάνει και με την διασφάλιση των συμφερόντων των ενδιαφερομένων εταιριών .

Οι παραπάνω περιοχές βρίσκονται μακριά από το Αιγαίο και δεν υπόκεινται στις προδοτικές συμφωνίες ,επίσημες και ανεπίσημες, οι οποίες έχουν συναφθεί με την Τουρκία για την μη έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, και δεν αντιβαίνουν σε όποια σχέδια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, δηλώνει ευθαρσώς ότι η Ελλάδα διαθέτει 750 εκατομμύρια βαρέλια ανατολικά της Θάσου και 1,5 εκατομμύρια στην Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο το Ελληνικό Ελντοράντο βρίσκεται νοτίως της Κρήτης όπου υπάρχουν κοιτάσματα αερίου που που η εκμετάλλευση τους θα απέφερε κέρδη όσα και η εκμετάλλευση 30 δις βαρελιών αργού πετρελαίου.

Ο καθηγητής Θαλάσσιας Γεωλογίας και Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Πατρών Αβραάμ Ζεληλίδης υποστηρίζει ότι τα Ελληνικά κοιτάσματα επαρκούν για την τροφοδοσία της Ευρώπης για τα πενήντα χρόνια.

Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που ενοχλούνται .Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αρθρογραφούν λοιδορώντας τους πάντες, τους επιστήμονες που υποστηρίζουν την ύπαρξη υδρογονανθράκων , την ίδια την πιθανότητα για ύπαρξη υδρογονανθράκων, την ελπίδα των Ελλήνων για οικονομική ανάκαμψη και γενικά φέρονται προδοτικά προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν κοιτάσματα ακολουθώντας το ίδιο γραικύλικο και ανθελληνικό μοτίβο των δεκαετιών του 1980 και 1990 εποχή που ενώ και οι πρωτοετείς φοιτητές γεωλογίας ήξεραν ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο η δημόσια παραδοχή του αντιμετωπίζονταν όπως η κλοπή στην Σαουδική Αραβία όπου σου κόβουν το χέρι.

Οι ανθέλληνες πρακτορίσκοι βασίζουν την προπαγάνδα τους σε δύο άξονες.
Ο πρώτος άξονας βασίζεται στο ότι παρ όλες τις εκτιμήσεις δεν μπορεί να γνωρίζεις εάν υπάρχουν κοιτάσματα παρά μόνο εάν τελικά ''τρυπήσεις''.

Βέβαια οι σοφοί της προπαγάνδας της μιζέριας δεν αναφέρουν ότι οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα υδρογονανθράκων πολύ σπάνια πέφτουν έξω από τις εκτιμήσεις τους για την ύπαρξη κοιτασμάτων.


Η μελέτη του γεωλογικού ανάγλυφου , οι σεισμικές έρευνες και άλλες μέθοδοι δείχνουν με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη κοιτασμάτων. Οι εταιρίες ποτέ δεν ''τρυπάνε'' στα τυφλά ή βασισμένες σε προφητικά όνειρα διακινδυνεύοντας εκατομμύρια δολαρίων.

Συνεπώς όταν η Statoil ή η Edison ή η Energian Oil ή η BP λένε ότι υπάρχει πετρέλαιο τότε σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από ένα ''αναλυτή'' ''αρθογράφο'' που παπαγαλίζει τις απόψεις που ως βάση έχουν την έκτη αίσθηση ....
Ή μήπως η πηγή της έμπνευσής τους δεν είναι η έκτη αίσθηση αλλά κάποια εταιρία η οποία διαθέτει αγωγούς μεταφοράς αερίου από κάποια ανατολικά κοιτάσματα, εταιρία που δεν θα ήθελε να χάσει το μονοπώλιο της στην Ευρώπη από τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες;

Εν πάση περιπτώσει εάν αυτοί οι πάνσοφοι ''αναλυτές'' υποστηρίζουν ότι πρέπει να''τρυπήσουμε '' για να βεβαιωθούμε τότε γιατί δεν προπαγανδίζουν υπέρ της έναρξης των ερευνών; Τι φοβούνται;
Και εδώ ερχόμαστε στον δεύτερο άξονα της αντιενεργειακής προπαγάνδας τους, στο ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολιτειακή και πολιτική υποδομή και νοοτροπία για να αναδειχθεί σε παράγωγό χώρα και να διαχειρισθεί τα κέρδη όπως πχ η Νορβηγία η οποία αποτελεί παράδειγμα χρηστότητας των πόρων από τα πετρελαια της Βόρειας θάλασσας .

Με άλλα λόγια οι ''αναλυτές''- αρνητές των κοιτασμάτων μας λένε ότι εάν βρούμε έναν πολυτραυματία στην άκρη του δρόμου να μην τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο προτού βεβαιωθούμε ότι εφόσον θα γίνει καλά θα αποτελέσει ένα άτομο υψηλής διανοητικής αξίας .


Δηλαδή οι ανθέλληνες αναλυτές μας λένε ότι οι Έλληνες σήμερα που έχουν υποστεί μαρτύρια τα οποία όπως είπε και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ εάν επιβάλλονταν στους βορειοευρωπαίους αυτοί θα επαναστατούσαν , αποτελούν ένα λαό χαμηλής στάθμης ο οποίος δεν αξίζει την οικονομική άνοδο.Και ο ρατσισμός στην υπηρεσία του ανθελληνισμού....

Ας υποθέσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να παραδεχθεί την ύπαρξη τόσο μεγάλων κοιτασμάτων για λόγους που άπτονται της Εθνικής Άμυνας και κυριαρχίας. Ας υποθέσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η δημόσια και επίσημη παραδοχή της πιθανής ύπαρξης τεραστίων κοιτασμάτων ανατολικά της Θάσου θα προκαλέσει την Τουρκική επιθετικότητα . Ας υποθέσουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τους τρωγλοδύτες γραικύλους που προπαγανδίζουν την ανυπαρξία κοιτασμάτων.

Γατί όμως παράγοντες εκτός Ελληνικής κυβέρνησης να υποστηρίζουν με λύσσα την ανυπαρξία των κοιτασμάτων ;

Η απάντηση σε κάθε σχεδόν έγκλημα είναι το χρήμα. Ποια ευρωπαϊκή χώρα την παρούσα στιγμή θα ήθελε την Ελλάδα στο ''ψυγείο'' ;

Ποιες κοινοπραξίες θα επιθυμούσαν την διατήρηση των μονοπωλίων τους για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη με τους υπό κατασκευή αγωγούς;

Και πόσο δύσκολο είναι για ένα ενεργειακό κολοσσό να ρίξει μερικές εκατοντάδες ευρώ σε μερικούς ''αναλυτές '' για να προπαγανδίσουν την ανυπαρξία των δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου;
Πιθανόν οι ίδιοι που ταΐζουν διάφορα ραμολιμέντα στην δύση της γεμάτης μαλθακότητας ζωής τους για να προπαγανδίζουν την ανυπαρξία του Άγιου Φωτός.

Όλοι όμως την ίδια τύχη θα έχουν .hellenicsunrise.blogspot.de
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...