Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Κρις Σπύρου σε Ερντογάν: Να πας στην Αγιά Σοφιά να προσευχηθείς - Είναι εκκλησία, η Αγία του Θεού Σοφία θα Σε καθοδηγήσει


Επιστολή προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου τη Μεγάλη Δευτέρα με αφορμή την αναμενόμενη επίσκεψη του πρώτου στο ναό για να προσευχηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ο κ. Σπύρου επισημαίνει στην επιστολή του πως το Ισλάμ «επιτρέπει σε Μουσουλμάνους να προσεύχονται σε χριστιανικές Εκκλησίες. Όπως, επίσης, επιτρέπει και την ανάγνωση του Κορανίου».

«Σας προτρέπουμε να το κάνετε, κύριε Πρόεδρε. Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο. Είναι Χριστιανική Εκκλησία. Εσείς, ως πιστός Μουσουλμάνος, από θρησκευτικής πλευράς είστε πλήρως καλυμμένος να προσευχηθείτε στην Μεγάλη Χριστιανική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Οθωμανοί και Τούρκοι Σουλτάνοι έχουν προσευχηθεί στην Αγία Σοφία συνεχώς από το 1453 έως το 1934».

Επιπλέον ο Κρις Σπύρου σημειώνει:

«Πρόεδρε Ερντογάν, ελπίζουμε ότι μετά την προσευχή Σας στην Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η Αγία του Θεού Σοφία θα Σας καθοδηγήσει σε μια επιτυχή Προεδρική θητεία. Και θα καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους της χώρας Σας να πράξουν το καλύτερο για το έθνος Σας, στο Δημοψήφισμα που θα διενεργήσετε την Κυριακή, 16 Απριλίου 2017. Ο Θεός να Σας έχει καλά».

Παραλήπτες της επιστολής προς τον κ. Ερντογάν είναι επίσης:

Ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας, κ.κ.. Μάξιμος
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ.Τιμόθεος
freepen.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...