Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Επικίνδυνο καψόνι των Τούρκων σε αεροπλάνο της Easyjet – Έπαιξαν με την ασφάλεια της πτήσης


Εκτροπή πτήσης της Easy Jet από το Gatwick του Λονδίνου με προορισμό τη Λάρνακα – Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Dalaman της Τουρκίας, ακολούθως στο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας και εν συνεχεία στην Πάφο – Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό – Αιτία οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Πάφο

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πτήσης U28967 της Easy Jet που εκτελούσε δρομολόγιο Gatwick – Λάρνακα.

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ανοικτά της Πάφου, δεν επέτρεψαν στον κυβερνήτη να περάσει από την περιοχή για να φτάσει στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας -που ήταν και ο προορισμός του- με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να προσγειωθεί αρχικά στο αεροδρόμιο Dalaman της Τουρκίας και ακολούθως στο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, όπου παρέμεινε για σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, το αεροσκάφος επέστρεψε στην Πάφο όπου και προσγειώθηκε με τους επιβάτες να μεταφέρονται ακολούθως με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός.

easy

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, επιβεβαίωσε το συμβάν. «Λόγω ύπαρξης κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Πάφου, αεροσκάφος προερχόμενο από τη Βρετανία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκτροπή και όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου».

Σημειώνεται ότι ο πιλότος για να μπορέσει να προσγειωθεί στη Λάρνακα πρέπει να περάσει από την εναέρια περιοχή της Πάφου, όπου τη δεδομένη στιγμή είχε παρατηρηθεί κακοκαιρία και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς την Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά από την Τουρκία δεν δινόταν άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος λόγω του γεγονότος ότι στην πτήση υπήρχαν Κύπριοι επιβάτες.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...