Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Τι αποφασίζουν για τα "Fake News". Έρχεται φίμωση του διαδικτύου


Εξαλείφουν την προπαγάνδα από μικρή ηλικία ή επιδεινώνουν το πρόβλημα;

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο ξένα πρακτορεία, οι ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν στην ολομέλεια στις 5 Απριλίου για την εξεύρεση μιας λύσης στη ρητορική μίσους και στην παραπληροφόρηση, που εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια εποχή κατά την οποία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, το χάσμα βαθαίνει μεταξύ των σοβαρών μέσων ενημέρωσης που τηρούν μια αυστηρή δεοντολογία και των ανθρώπων που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ή ακόμα και τη ρητορική του μίσους.

Στην ετήσια έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι το 2016 ήταν η χρονιά της ρητορικής του μίσους και της δαιμονοποίησης. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, τα στερεότυπα που ενθαρρύνουν διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την απόρριψη του άλλου και των μειονοτήτων είναι πλέον κοινός τόπος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ευρωβουλευτές συμφώνησαν σε ένα πράγμα: η λύση είναι περισσότερη εκπαίδευση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει η κύρια πηγή πληροφόρησης για τους νέους. Οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι είναι αναγκαίο οι νέοι να μαθαίνουν να εντοπίζουν τις ψευδείς ειδήσεις και στο σχολικό πρόγραμμα να περιλαμβάνεται η ανάλυση των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτές.

Η ροή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο είναι συνεχής και οι πλατφόρμες δεν έχουν τον χρόνο να ελέγξουν την ακρίβεια των πληροφοριών. Αυτό έχει ως συνέπεια οι χρήστες συχνά να εντυπωσιάζονται από μια είδηση, την οποία σπεύδουν να αναπαράξουν, χωρίς πλαίσιο και χωρίς ανάλυση. Ωστόσο η λογοκρισία δεν είναι εναλλακτική λύση, τονίζουν οι ευρωβουλευτές.

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια μίλησε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία 'Αντρους 'Ανσιπ, ο οποίος δήλωσε ότι θεωρεί απαραίτητη τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική σκέψη. "Είναι καλύτερη η επικοινωνία με βάση τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την προστασία των μειονοτήτων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τόνισε.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενεργεί έτσι ώστε το κοινοτικό δίκαιο να είναι σεβαστό, πρόσθεσε ο 'Ανσιπ ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μελέτης του για το θέμα στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της αναθεώρησης μεσοπρόθεσμα της ενιαίας ψηφιακής αγοράς.

Το θέμα βέβαια είναι το ποιος θα αποφασίζει για το τι είδους εκπαίδευση θα παίρνουν οι νέοι, αφού η λεγόμενη νέα τάξη ξέρουμε ότι επιχειρεί εδώ και δεκαετίες την μονόπλευρη εκπαίδευση των νέων, μετατρέποντας το μυαλό τους σε μαρμελάδα.

Επίσης με τα μονόπλευρα εκπαιδευτικά προγράμματα που βλέπουμε να χρησιμοποιούνται, προερχόμενα για παράδειγμα από τα THINK TANKS του Τζωρτζ Σόρρος, οι νέοι, θα απορρίπτουν κάθε τι που δεν τους το είπαν στο σχολείο , ή στα εγκεκριμένα και έγκυρα δελτία ειδήσεων της εποχής μας που προπαγανδίζουν υπέρ του παγκόσμιου λαού που θα τρώει με αξιοπρέπεια στα συσσίτια και θα φοβάται την δήθεν κλιματική αλλαγή, τρέχοντας σε παρελάσεις GAY PRIDE.

Ο έλεγχος που θέλουν να φέρουν, είναι ένα σοβιετικό χουντικό μέτρο και βασίζεται στην παράνοια που λέει, ότι τα social media και τα διάφορα site, πρέπει να είναι ή εντελώς ανεξέλεγκτα και να βρίζουν όποιον θέλουν , ή ελεγχόμενα μέσα που θα προωθούν μονόπλευρη ειδησεογραφία και προπαγάνδα.

Σύμφωνα πάντως με την ρητορική της νέας τάξης της σύγχρονης αριστεράς, ο πολιτικά ορθός λεγόμενος λόγος, απαγορεύει να μιλάει κανείς για τα ιδεώδη ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Όποιος μιλάει για αυτά θα θεωρείται ναζιστής, φασίστας, ρατσιστής, μισογύνης, οπισθοδρομικός, αντικοινωνικός, σεξιστής κτλ κτλ.

Κάποιοι πρέπει να βρεθούν με τις κατάλληλες πολιτικές εξουσίες και να σταματήσουν την λαίλαπα που έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα και να φέρει την παγκόσμια χούντα.

Ήδη υπάρχουν και ιστοσελίδες που προπαγανδίζουν εναντίον κάθε καταγγελίας των παγκόσμιων συνωμοσιών χαρακτηρίζοντας σαν hoax ή fake news, κάθε τι που αντίκειται στην ιδεολογία της νέας τάξης, της οικολογίας, της LGBTQI κοινωνίας κτλ.
el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...