Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Το τσιπάκι της Hitachi


Το RFID,

ασύρματο ολοκληρωμένο κύκλωμα ημιαγωγών (RFID wireless semiconductor integrated circuit), που αποθηκεύει έναν αριθμό ταυτότητας (ID) στη μνήμη του, προτάθηκε μια δεκαετία πριν ως μια εναλλακτική λύση του γραμμωτού κώδικα (barcode).

Το µ-τσιπ της Hitachi’ προσπαθεί να συμβάλλει στην επίλυση μερικών από τα ζητήματα που συνδέονται με τη συμβατική τεχνολογία RFID. Το µ-τσιπ χρησιμοποιεί σαν συχνότητα εκπομπης τα 2.45GHz.

Όπως αναφέρεται, έχει μια 128 μπιτη (128-bit) μνήμη ROM (Read-Only-Memory) για την αποθήκευση της ταυτότητας, χωρίς δυνατότητα ανάγνωσης – γραφής. Οι μοναδικοί αριθμοί ταυτότητάς του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν χωριστά τα τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων αντικειμένων . Επιπλέον με ένα μέγεθος 0.4 χιλιοστά (mm), το µ-τσιπ είναι αρκετά μικρό και μπορεί να συνδεθεί με ποικίλο σε λεπτά αντικείμενα η και έγγραφα. Έχει ένσωματωμένη μέσα του μία κεραία πού έπιτρέπει άσύρματη έπικοινωνία μέ άλλες συσκευές χώρις νά χρειάζετε έξωτερική κεραία.

Η κατασκευή, η διανομή και τα συστήματα ανίχνευσης μπορούν να χτιστούν ή να ενισχυθούν χρησιμοποιώντας το µ-τσιπ με μια συσσώρευση γεγονότων, και την κατόπιν παραγγελίας πρόσβαση, των πληροφοριών που αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων μέσω του δικτύου. Με την ένωση αυτής της βάσης δεδομένων με τη μεταβλητότητα των νέων τρόπων επιχειρήσεων και ζωής οι µ-τσιπ εφαρμογές μπορούν τώρα να παρουσιαστούν στην πραγματικότητα. Αυτές οι νέες αιτήσεις επιτρέπουν, διαδικασίες εμπορίου και ανακύκλωσης για να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε που δεν ηταν δυνατό πριν.

Όταν ο αναγνώστης (reader) ενεργοποιείται από μια τερματική συσκευή (PC), ακτινοβολεί μικρόκυμα προς το µ-τσιπ που είναι συνδεδεμένο στό προιόν, και το µ-τσιπ επιστρέφει την ταυτότητα µ-τσιπ του (µ-Chip ID) στον αναγνώστη. Το συνδεδεμένο προϊόν μπορεί να είναι μια καρτέλλα, ετικέτα ή προϊόν πελατών.

Το ίδιο θα μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει και σε ανθρώπους, οι οποίοι δέχθηκαν να εμφυτεύσουν μικροτσίπ στο δέρμα τους. Η ταυτότητά τους θα γίνεται παντού γνωστή.
el.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...