Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Ο σεφ Jamie Oliver, τα McDonald’s και τα δηλητήρια που αποδεδειγμένα σερβίρουν


Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.


o-sef-jamie-oliver-ta-mcdonalds-kai-ta-dilitiria-pou-apodedeigmena-serviroun

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος. Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.

Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας:

«Βασικά παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους». Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η «φτηνή σκυλοτροφή» απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!».

Σε μια συνέντευξή του στην Daly Mail ο Oliver έδειξε πως από λίπος, δέρμα, λίπος και εντόσθια μπορεί να γίνει ένα μπέργκερ.
Μετά αναρωτήθηκε γιατί ένας λογικός άνθρωπος να φάει κάτι τέτοιο…

o-sef-jamie-oliver-ta-mcdonalds-kai-ta-dilitiria-pou-apodedeigmena-serviroun

Μετά από αυτές τις κυριολεκτικά σοκαριστικές καταγγελίες του διάσημου σεφ, η McDonald’s αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να αλλάξει τη «συνταγή» της ενώ σε δήλωσή της δεσμεύτηκε να μην ξαναχρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία και βρίσκοντας άλλο τρόπο (;) να «αναπληρώνει» το βοδινό κρέας των χάμπουργκερ που παρασκευάζει. Στην ίδια της ανακοίνωση η εταιρεία δήλωσε πως ποτέ δεν χρησιμοποίησε διοξείδιο του αμμωνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποιεί σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, επιτρέπει τη χρήση του διοξειδίου του αμμωνίου στις τροφές και δεν είναι υποχρεωτική η ενημέρωση του καταναλωτή γι’ αυτό.

Οπότε δεν φτάνει που αυτό που τρώμε δεν είναι ακριβώς μοσχάρι από την… κούνια του: Γενετικά τροποποιημένα – Να τι μοσχάρια τρώμε.
και με ένα σωρό αυξητικούς παράγοντες και άλλα φάρμακα: Τρώμε κρέας «ντοπαρισμένο» με Αντιβιοτικά – (Έρευνα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

έχει και ένα σωρό χημικά.. συνοδευτικά, όπως: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο…

Συντηρητικά – Πρόσθετα τροφίμων, μία ωρολογιακή βόμβα

Ακρυλαμίδιο μια καρκινογόνος ουσία και οι τροφές που την περιέχουν

MSG: Το αργό δηλητήριο σε συνηθισμένες τροφές που δεν φανταζόμαστε

και φυσικά δεν ξεχνάμε πως φτιάχνονται και οι περίφημες κοτομπουκιές που αρκετά συχνά μπορεί να ταΐζουμε τα παιδιά μας, διότι το κοτόπουλο λέει, είναι πιο… υγιεινό: Η διατροφική πλύση εγκεφάλου των τελευταίων ετών και οι τραγικές συνέπειες

και τέλος συγκρατούμε ευλαβικά (ίσως σαν διακοσμητικό;;), το εκπληκτικό αυτό μπεργκερ που δεν παθαίνει ποτέ και τίποτε!!! Δείτε τι τρώμε: Το σοκαριστικό «αθάνατο» burger των McDonald’s!

Εν τέλει Είσαι ό,τι τρως – Food Matters: Το ντοκιμαντέρ που θα σας αλλάξει τη ζωή!
Πηγή: tvtv.gr μέσω proionta-tis-fisis.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...