Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Μνημόνιο και λιτότητα μέχρι το 2060 αντί για ρύθμιση χρέους!Κατάλαβες τώρα γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με άσχετα και στημένα θέματα;;Πάλι… κορόιδα πιαστήκανε οι συριζαίοι. Υπογράψανε βαρύ μνημόνιο με φόντο υποσχέσεις και ευχολόγια για μία «διευθέτηση» του χρέους και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Μας είχε πρήξει ο Τσίπρας να λέει ότι «προϋπόθεση για την ψήφιση των μέτρων είναι το χρέος». Τελικά η κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα, έκανε τις απαραίτητες σταλινικές μεθοδεύσεις, αλλά τελικά στο Eurogroup δεν κατάφερε να πάρει τίποτα.

Δεν κατάφερε να κλείσει ούτε καν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, η οποία επίσης αναβάλλεται παρά την ψήφιση των μέτρων, γιατί το ΔΝΤ δεν έχει συνυπογράψει ακόμα. Επιπλέον αυτού δεν προβλέπεται άμεση σύγκληση του Eurogroup, αφού κάτι τέτοιο δεν αναφέρθηκε ούτε καν ως σενάριο.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι υιοθετήθηκε πλήρως η γραμμή Σόιμπλε, έτσι η όποια συζήτηση για το χρέος μετατίθεται για όταν και αν απαιτηθεί. Στο μόνο που κατάφεραν να συμφωνήσουν είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε σκληρή λιτότητα, με πλεονάσματα 3,5%, ως το τέλος του 2022, ενώ για την συνέχεια προβλέπονται (αν όλα πάνε όπως περιμένουν) πλεονάσματα ύψους 2% - 2,5% μέχρι το… 2060.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...