Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Τσίπρας και Πούτιν είχαν πει να βρεθούν για 30 λεπτά αλλά έκατσαν 70 – Είπαν και γεωπολιτικά


Είχαν προγραμματίσει να τα πουν για ένα μισάωρο, αλλά από ό,τι φαίνεται η αμοιβαία «έλξη» μεταξύ Τσίπρα και Πούτιν τους κράτησε παρέα διπλάσιο χρόνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν τα είπαν επί 70 λεπτά αντί για 30 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι δύο άνδρες έκαναν μια συνολική επισκόπηση των ελληνορωσικών σχέσεων και αναφέρθηκαν και σε πρωτοβουλίες για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Συζητήθηκε η σημαντική αύξηση των τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία, καθώς και επόμενα στάδια συνεργασίας όπως: α) Διοργάνωση 11ης συνάντησης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, β) Έναρξη τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2017, γ) Επιχειρηματική αποστολή στη Μόσχα τον Ιούνιο και δ) Ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Αρκετή ώρα συζήτησαν για πιθανές ρωσικές επενδύσεις στη χώρα μας σε μια σειρά από τομείς όπως η ενέργεια, οι σιδηρόδρομοι και τα λιμάνια.

Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να απουσιάζει και η γεωπολιτική, αφού η περιοχή μας από τα Βαλκάνια μέχρι τη βόρεια Αφρική «βράζει».

Τσίπρας και Πούτιν μίλησαν εκτενώς για τις περιφερειακές εξελίξεις και ειδικότερα για το Συριακό.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τη Λιβύη, έγινε κουβέντα για το Κυπριακό όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε ξανά τις ελληνικές θέσεις και όπως ήταν αναμενόμενο είπαν μερικά και για την Τουρκία.

Στη συνάντηση στο Πεκίνο ήταν παρόντες και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.tribune.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...