Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αγανάκτηση


Την έχεις νιώσει;
Μπορείς να την περιγράψεις με τρεις, τέσσερις ή πέντε λέξεις;
Μπορείς να την αισθανθείς; Ατόφια, αδυσώπητη, μαύρη φωτιά που θερίζει.

Μπορείς να κατακτήσεις θεμελιώδη δικαιώματα; Όπως για παράδειγμα η ελευθερία. Μη γελάς, δεν είναι αστείο. Κοίτα γύρω σου και δες πόσο εύκολα στερούνται οι άνθρωποι ζωές.
Έχεις εκφράσει αγανάκτηση ποτέ; Απέναντι σε δρόμους που κλείνουν, σε σπίτια που γκρεμίζονται, σε ανθρώπους που καίγονται; Απέναντι στην αδικία, στην υστερία, στην αμαρτία, στο θάνατο;

Έχεις παλέψει ποτέ για να καταλαγιάσεις αυτό το πνεύμα μέσα σου που καίγεται για δικαιοσύνη και σωτηρία; Σωτηρία για τον κόσμο, την ανθρωπότητα. Έννοιες χιλιοειπωμένες στις μέρες μας, χιλιοπατημένες, φτυμένες με αίμα και παρατημένες στις πιο φτωχές φαβέλες του σπιτιού, της γειτονιάς, την χώρας μας.

Άνθρωπε, φοβάσαι να αγανακτήσεις, να τρελαθείς και να παλέψεις γιατί φοβάσαι την ειρήνη, αυτή που ακολουθεί πάντα έναν άγριο πόλεμο και σε αναγκάζει να σφίξεις το χέρι του εχθρού.

Άνθρωπε, όλα ξεκινούν από σένα. Μη θεατρινίζεις και μη ψεύδεσαι ότι δε στο είπανε ποτέ. Άνθρωπε, δεν άκουσες, έφυγες, συμβιβάστηκες, νομίζεις πως αγανάκτησες αλλά πάνω στην κορύφωση της αγανάκτησής σου, άπλωσες τις πατουσάρες σου στο τραπεζάκι και χαμήλωσες την τηλεόραση για να αποφύγεις τον θόρυβο που κάνει ο κόσμος. Ενοχλήθηκες. Και τελικά άλλαξες κανάλι.


Γιατί αυτή είναι η ζωή σου άνθρωπε, ένα κατευθυνόμενο κανάλι στην τηλεόραση δίχως καλώδια.
Αναρωτήσου αν αναφέρομαι σε σένα. Αν δεν αναρωτηθείς, θα το χάσεις το παιχνίδι. Δε θ' αγανακτήσεις και θα συνεχίσεις να περνάς τις μέρες σου αλλάζοντας κανάλια και ρωτώντας γιατί...Βασιλική Xαλιαμπάλια - enfo.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...