Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Συναγερμός στο ΓΕΕΘΑ!Έκτακτα μέτρα στρατιωτικής ενίσχυσης σε Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη! Έτοιμες οι φρουρές για κάθε ενδεχόμενο!
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει το ΓΕΕΘΑ στο νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελόριζο Ρω - Στρογγύλη ενισχύοντάς το με έκτακτη επιθεώρηση και ενίσχυση των φρουρών ως ανταπάντηση στις παράνομες τουρκικές NAVTEX οι οποίες περικυκλώνουν και περιχαρακώνουν τα νησιά μας με συνεχείς ασκήσεις.

Το ΓΕΣ έστειλε στη Μεγίστη και τα άλλα δύο παρακείμενα νησιά εσπευσμένα τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανούρη, ο οποίος επιθεώρησε την Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) ΜΕΓΙΣΤΗΣ, καθώς τη ΡΩ και τη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ.
Το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ενίσχυση όλων των φρουρών των κρίσιμων νησιών του ανατολικού Αιγαίου δηλαδή εκτός από τη Μεγίστη και τη Ρω και στο Φαρμοκονησι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό έτσι ώστε να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το pronews.gr.Ο Αντιστράτηγος επιθεώρησε όλο το πλέγμα της αμυντικής διάταξης τα ΑΣΔΕΝ στα συγκεκριμένη νησιά και συνομίλησε με προσωπικό από τις εκεί φρουρές.

Στο μεταξύ η Τουρκία συνεχίζει την πίεσή της προς την Ελλάδα στοχεύοντας στη δημιουργία «θερμού επεισοδίου». Έτσι μετά την εκτέλεση της παράνομης NAVTEX 466/17 αποκλείει και πάλι για δεύτερη φορά το Καστελόριζο για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης για 4 ολόκληρες ώρες την νύκτα 6/7 Μαΐου 2017.


Το ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ενίσχυση όλων των φρουρών των κρίσιμων νησιών του ανατολικού Αιγαίου δηλαδή εκτός από τη Μεγίστη και τη Ρω και στο Φαρμοκονησι, το Αγαθονήσι και την Παναγιά τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό έτσι ώστε να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το pronews.gr.Να σημειωθεί ότι το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Barbaros, όχι μόνο παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα της Κύπρου αλλά φρόντισαν να προκαλέσουν με θράσος.

Οι λιμενικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με το πλοίο και του ζήτησαν να αποχωρήσει αμέσως. Ωστόσο, το πλήρωμα του Barbaros, αντί άλλης απάντησης, μετέδωσε μέσω κινητού τηλεφώνου οθωμανικό εμβατήριο.

Το βίντεο από τις προκλήσεις του πληρώματος δημοσίευσε το πρακτορείο Anadolu.

briefingnews.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...