Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να αποκαλύψει τη συμμετοχή του Σόρος στα Σκόπια;
Ένας λόγος που ο Τζορζ Σόρος ήταν σε θέση να είναι τόσο ενεργητικός στην πολιτική σκηνή είναι ότι έχει λάβει τεράστια ποσά δολαρίων από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ, εν άγνοιά τους, για να χρηματοδοτήσει τις γεωπολιτικές δραστηριότητές του. Ενδιαφέρον θα ήταν, να γνωρίζαμε την πλήρη διάσταση αυτής της χρηματοδότησης.
Η Δικαστική Αρχή κατέθεσε πρόσφατα μια μήνυση (Freedom of Information Act), εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), για τα αρχεία συνομιλιών που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και τις πολιτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος Ανοιχτή Κοινωνία Σόρος. Η Δικαστική Αρχή θέλει να μάθει γιατί η οργάνωση των Σκοπίων, που είναι μέρος του Ιδρύματος Τζορτζ Σόρος (Open Society Foundations), έλαβε περίπου 5 εκ. δολάρια από την USAID, από το 2012 έως το 2016. Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στην περιφέρεια της Κολούμπια (βλ. Δικαστική Αρχή εναντίων του Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη).
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η USAID απέτυχαν να ανταποκριθούν στην αίτηση της 16 Φεβρουαρίου 2017, η οποία αναζητούσε:
  • Όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τις επιχορηγήσεις, τις συμβάσεις ή τις εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία Σόρος, και τις θυγατρικές του ιδρύματος. Η αίτηση αυτή περιλαμβάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις για χρηματοδότηση, εγκρίσεις πληρωμών ή παρόμοια αρχεία, καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία επικοινωνίας μεταξύ κάθε υπαλλήλου, ή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και κάθε εργαζομένου ή εκπροσώπου, του Οργανισμού των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).
  • Τυχόν αρχεία επικοινωνίας μεταξύ οποιουδήποτε υπαλλήλου, ή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και κάθε υπαλλήλου, ή ο εκπροσώπου του ιδρύματος Ανοικτή Κοινωνία Σόρος. Αυτό το αίτημα περιλαμβάνει αρχεία των επικοινωνιών που στέλνονται από, ή και προς τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπάιλι.
  • Όλες οι αναλύσεις ή παρόμοια στοιχεία σχετικά με τις πολιτικές δραστηριότητες του Open Society Foundation – Σόρος και τις θυγατρικές του.
  • Όλα τα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω του συστήματος SMART του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αποστέλλονται από οποιονδήποτε υπάλληλο της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή  εργολάβου, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Αρχηγού της Αποστολής στην αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια, που αφορούν το Ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία – Σόρος και τις θυγατρικές του.
Η ιστοσελίδα της USAID αναφέρει ότι μεταξύ 27 Φλεβάρη 2012 και 31 Αυγούστου 2016, έδωσε 4.8 εκ. δολλάρια από χρήματα των φορολογουμένων για το Ιδρύμα του Σόρος «Ανοιχτή Κοινωνία – Μακεδονία» (FOSM), σε συνεργασία με τέσσερις Σκοπιανές οργανώσεις. Η Ιστοσελίδα της USAID, συνδέεται,με την ιστοσελίδα www.soros.org.mk, και λέει ότι το πρόγραμμα, εκπαιδεύει εκατοντάδες νέους απο τα Σκόπια σε θέματα όπως, η ελευθερία συνεταιρισμού, πολιτικές για τη νεολαία, πρωτοβουλίες πολιτών, πειστική επιχειρηματολογία (προπαγάνδα) και χρήση των νέων μέσων επικοινωνίας.»
Τον Φεβρουάριο, η Δικαστική Αρχή στην ιστοσελίδα της, το χρονικό της  διαφθοράς  ανέφερει:
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δαπανήσει στα σιωπηρά, εκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων της, για να αποσταθεροποιήσει την δημοκρατικά εκλεγμένη κεντροδεξιά κυβέρνηση στα Σκόπια, σε συνεννόηση με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Τζορτζ Σόρος. Τα αρχεία αυτά έχουν κατασχεθεί από την Δικαστική Αρχή. Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μακεδονία, επί κυβερνήσεως Μπαράκ Ομπάμα ,Τζες Μπάιλι, βοήθησε μυστικά το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος, για να διοχετεύσει μεγάλα ποσά αμερικανικών δολαρίων για αυτό τον σκοπό, ο οποίος αποτελεί μια παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ, σε εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις άλλης χώρας, και παράβαση της σύμβασης της Βιέννης για διπλωματικές σχέσεις.»
Εδώ φαίνεται το πώς οι παράνομες εργασίες λειτουργούν, σύμφωνα με πηγές υψηλόβαθμων στελεχών στα Σκόπια και τις ΗΠΑ, που έχουν προσφέρει στην Δικαστική Αρχη τα αρχεία τους. Το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος, έχει καθιερώσει και χρηματοδοτήσει δεκάδες αριστερές, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στα Σκόπια, για την ανατροπή της συντηρητικής κυβέρνησης. Ένας κυβερνητικός των Σκοπίων σε μία επίσημη συνέντευξη του στην Ουάσικτον, τους αποκάλεσε «ο Στρατός του Σόρος». Οι ΜΚΟ οργανώνουν κινήματα της νεολαίας, επιρρεάζουν με γνώμες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και οργανώσουν βίαιες διαδηλώσεις για να υπονομεύσουν τους θεσμούς και τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μία από τις ομάδες του Σόρος, χρηματοδότησε την μετάφραση και δημοσίευση του βιβλίου του Σαούλ ΑλίνσκιΚανόνες για Ριζοσπάστες στα Σκοπιανά. Το βιβλίο είναι μία τακτική, ένα εγχειρίδιο υπονόμευσης κρατών. Παρέχει άμεσες συμβουλές για ριζοσπαστικές διαδηλώσεις και διακηρύσσει τον Εωσφόρο ότι είναι …ο πρώτος ριζοσπάστης. Χάρη στον πρέσβη του Ομπάμα, ο οποίος δεν έχει αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο Τραμπ, ο Θείος Σαμ(το κράτος των ΗΠΑ) συνεχίζει να στέλνει χρήματα, έτσι ώστε οι ομάδες μπορούν και συνεχίσουν να λειτουργούν, και προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.
Σύμφωνα με ένα άρθρο του Σεπτεμβρίου το 2015 στο  InsidePhilanthropy.com , το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας Σόρος «μπορεί να είναι η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση που κατασκευάστηκε ποτέ, με υποκαταστήματα σε 37 χώρες. Παρόλο που το Ίδρυμα Gates ξοδεύει περισσότερα χρήματα, το ίδρυμα του Σόρος(OSF) έχει αρκετά μεγαλύτερες δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο χάρη στα πολλά τοπικά γραφεία του, καθώς και αυτα στην Αφρική. Ο προϋπολογισμός του ιδρύματος Σόρος ανέρχεται περίπου στα 930 εκατομμύρια δολλάρια».
Οι δραστηριότητες του Πρέσβη Μπάιλι με την χρηματοδότηση της USAID στο Ίδρυμα του Σόρος, ήρθαν πρόσφατα στην επιφάνεια και κάτω από εκτενή έλεγχο στο Κογκρέσο. Στις 17 Ιανουαρίου,  ο γερουσιαστής Μάικ Λι έστειλε επιστολή στον Μπάιλι ζητώντας του να εξηγήσει, τη σχέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία Σόρος. Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Κρις Σμιθ, ο Λούι Γκόμερτ και άλλοι εκπρόσωποι, κάλεσαν το Γραφείο της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ, για τη διεξαγωγή έρευνας και ελέγχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις δραστηριότητες της USAID στα Σκόπια, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης των γραφείων του Ιδρύματος Σόρος, την πιθανή παρέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις των Σκοπίων και την πιθανή παραβίαση της σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.
Είναι σαφές από όσα έχουμε μάθει εώς τώρα, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα χρησιμοποίησε ανενόχλητα, χρήματα φορολογουμένων για πολιτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου της υποστήριξης του Ιδρύματος Σόρος. Ας ελπίσουμε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – κάτω από την επίβλεψη της κυβέρνησης Τραμπ – και η USAID, θα αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της σχέσεως Ομπάμα – Σόρος.
ΠΗΓΗ: thehill.com μέσω greecedailynews.com
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...