Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Μέγας Αλέξανδρος - Σφυρηλατώντας την πανοπλία του μεγάλου στρατηλάτη!Η μορφή του αρματωμένου στρατηλάτη είτε ως έφιππου είτε ως πεζού όπως ήταν φυσικό διαδόθηκε σε όλη την επικράτεια των κατακτήσεων απαθανατίζοντας τις ένδοξες νίκες τους έναντι της Ασιατικής Δεσποτείας.

Σφυρηλατεί και γράφει ο Δημήτρης Κατσίκης - Hellenic Armors 

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εύλογο ότι κατά την διάρκεια της περιπετειώδους ζωής του θα πρέπει να δοκίμασε όλους τους διαθέσιμους τύπους στρατιωτικής θωράκισης της εποχής του, προερχόμενους από την Ελληνική σχολή αρματουργίας. Λινοθώρακες, ολομεταλλικούς μυώδεις κλπ.

1 megas alexandros
4 megas alexandros
Η μορφή του αρματωμένου στρατηλάτη είτε ως έφιππου είτε ως πεζού όπως ήταν φυσικό διαδόθηκε σε όλη την επικράτεια των κατακτήσεων απαθανατίζοντας τις ένδοξες νίκες τους έναντι της Ασιατικής Δεσποτείας.
3 megas alexandros
5 megas alexandros
 Μία από τις πιο γνωστές αρχαίες αναπαραστάσεις του Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Πομπηία της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα μωσαϊκό που απεικονίζει τον Μακεδόνα στρατηλάτη την στιγμή που επιτίθεται στο άρμα του Δαρείου Γ' στην μάχη της Ισσού ( 333π.Χ).
8 megas alexandros
Σήμερα το μωσαϊκό αυτό φιλοξενείται στο Μουσείο της Νεάπολης.
6 megas alexandros
7 megas alexandros

Η απεικόνιση αυτή αποτέλεσε την έμπνευση για μία τρισδιάστατη καλλιτεχνική αναπαραγωγή της θωράκισης του έφιππου Αλεξάνδρου που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για έναν λινοθώρακα ενισχυμένο στον κορμό με φολίδες και οργανικά στοιχεία ως πτέρυγες. Δέρμα, ύφασμα και μπρούτζος συνθέτουν το έργο.defenceline.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...