Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

«Ψαρεύουν» τους ανυποψίαστους μέσω μικρών αγγελιών!


Ανατριχιαστική η υπόθεση του επίδοξου βιαστή στην Δάφνη, άλλο τόσο ανατριχιαστική η αγγελία που δεν αποκλείεται να είχε αναρτήσει ο ίδιος για να προσελκύσει θύματα: Και εάν αυτό είναι πλέον δουλειά της Δικαιοσύνης (να διαπιστώσει δηλαδή κατά πόσο σχετίζεται ο συλληφθείς και με άλλες ανάλογες υποθέσεις), επίσης ανατριχιαστικό είναι το πως αντιμετώπισαν οι αρμόδιες αρχές την καταγγελία που είχε γίνει για συγκεκριμένη μικρή αγγελία και την πιθανότητα να κρύβεται πίσω από αυτή ένας βιαστής!

Αντίδραση κλασική δημόσιων υπηρεσιών -θα έλεγε κάποιος- ακόμη και για τέτοιας ζωτικής σημασίας θέματα: Από τον Άννα στον Καϊάφα και στα «δύσκολα» να πρέπει να πας να κάνεις επώνυμη καταγγελία και να εκτεθείς με τον φόβο να πέσεις ο ίδιος θύμα του εγκληματία. Και αυτό επειδή έχεις την ικανότητα να είσαι παρατηρητικός και την ευαισθησία να μιλήσεις για κάτι περίεργο που εντόπισες ώστε να γλιτώσει κάποιος από τα νύχια ενός κακοποιού… στο μέλλον!

Αν μη τι άλλο στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυρία που «ψυλλιάστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τα έγραψε όλα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Σας παραθέτω αυτούσια την ανάρτηση της κοπέλας που όπως φαίνεται λίγο έλειψε να πέσει θύμα επίδοξου βιαστή που πήγε να την «ψαρέψει» μέσω αγγελίας εύρεσης εργασίας … Και ας βγάλει ο καθένας μας τα συμπεράσματά του και για το πως μας αντιμετωπίζει εντέλει το Κράτος και πόσο συμβάλλει σε επίπεδο πρόληψης…

Για την αντιγραφή Ν.Π.

«Ζητείται κυρία για φροντίδα τυφλής κοπέλας και οικιακές εργασίες.» Πήρα χθές τηλέφωνο για την αγγελία, απάντησε άντρας ηλικίας γύρω στα 50 αν κατάλαβα σωστά απ τη φωνή του, και ισχυρίστηκε πως είναι ξάδερφος της ενδιαφερόμενης, η οποία παρεπιπτόντως λείπει για λίγες μέρες στο εξωτερικό.
Με ρώτησε μόνο την ηλικία μου (ούτε επαγγελματική εμπειρία, ούτε σχέση με ΑΜΕΑ) και θέλησε να πάω στο σπίτι του σήμερα να μιλήσουμε. Όταν τον ρώτησα τη διεύθυνσή του, μου είπε να κατέβω στο μετρό του Αγ. Δημητρίου κ μετά να του τηλεφωνήσω ώστε να μου εξηγήσει πώς να πάω για να τον βρω.
Σήμερα, ημέρα της συνάντησης , υποψιασμένη πως υπάρχει πρόβλημα, δύο ώρες πριν το ραντεβού μας, του τηλεφώνησα, και με το πρόσχημα πως θα με μετέφερε ένας φίλος με αμάξι στο σπίτι του, ξαναζήτησα να μάθω την ακριβή του διεύθυνση. Αυτός αρνήθηκε πεισματικά να μου την δώσει, λέγοντάς μου πως θα με παραλάβει ο ίδιος απ το μετρό, αραδιάζοντάς μου τα εξής επιχειρήματα
– δεν θέλω να σε φέρει κανείς με αμάξι, γιατί θέλω να μάθεις τη διαδρομή με το μετρό
-δεν θέλω να σε περιμένει κανείς να σε παραλάβει για να γυρίσεις , γιατί θα αγχωθώ
ερωτήσεις
– ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα είναι μαζί σου;
– ο φίλος σου που θα σε φέρει, θα σε περιμένει να φύγεις;
Αν και είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται, επέμεινα, ώστε να βεβαιωθώ. Όταν ο τύπος είδε πως ενίσταμαι και θυμώνω, ξεκίνησε μια ρητορική ως εξής: « και για πες μου Γεωργία, πόσο καιρό είσαι άνεργη;»
«εγώ κορίτσι μου θέλω να σε βοηθήσω οικονομικά»
«αν τα βρούμε, θα πληρωθείς και θα σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο οικονομικά, ακούγεσαι καλό κορίτσι»
Εν τω μεταξύ όλων αυτών, επέμενε να τον συναντήσω στη συγκεκριμένη στάση του μετρό, και να με παραλάβει με το αυτοκίνητό του.
Προφανώς, κάποια στιγμή τον έβρισα και του έκλεισα το τηλέφωνο.
Ο άνθρωπος αυτός, είναι ένας επίδοξος βιαστής, που χρησιμοποιεί αγγελίες εύρεσης εργασίας, ώστε να κεντρίσει υποψήφια θύματα.
Επικοινώνησα με την χρυσή ευκαιρία αναφέροντας το περιστατικό ώστε να κατεβάσουν την αγγελία του, και μ ενημέρωσαν πως χωρίς εισαγγελική παρέμβαση αυτό δεν γίνεται.
Επικοινώνησα με την αστυνομία, και μου είπαν πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καταθέσω μήνυση- το οποίο βέβαια συμπεριλαμβάνει τη γνωστοποίηση όλων των στοιχείων μου στον επίδοξο βιαστή.
Εγώ δεν έπαθα κάτι- εκτός από το ότι για μια ακόμα φορά αντίκρισα την περίπτωση του βιασμού.
Ανά πάσα στιγμή οποιαδήποτε γυναίκα όμως είναι πιθανό να βιαστεί.
Όχι μόνο από τον άγνωστο περαστικό, τον φίλο, τον γνωστό.
Αλλά και από κάποιον που μεθοδικά έχει δομήσει πλάνο απάτης μέσω μιας αγγελίας. Απευθυνόμενος σε όποια γυναίκα ψάχνει αντίστοιχη εργασία.
Οποιαδήποτε στιγμή ο βιασμός καραδοκεί».

ΥΓ: Αυτή η περίπτωση είναι ένα δείγμα του ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στο να αλλάξουν κάποια πράγματα -ή έστω να δώσουμε κάποια στοιχεία που θα αξιοποιηθούν όταν… έρθει η ώρα- εάν δεν διστάζουμε να μιλάμε δημόσια για τα κακώς κείμενα . Όπως κάνουμε εδώ βεβαίως στο www.ignomisou.gr Και όπως έχει αποδειχτεί μέσα από αυτή την ιστοσελίδα οι καταγγελίες που γίνονται στο www.ignomisou.gr από τις πιο μικρές έως τις πιο μεγάλες, φέρνουν και τις ανάλογες απαντήσεις, λύσεις, αντιδράσεις από τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και από μεγάλες εταιρείες..
ignomisou.gr 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...