Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Τι κρύβουν οι ελιές σας; Μάθετε δωρεάν την απάντησηΤο 90% των μελανωμάτων μπορούν να θεραπευτούν εάν διαγνωστούν έγκαιρα, τόνισε ο καθηγητής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, κ. Δημήτριος Ρηγόπουλος σε συνέντευξη τύπου σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος. Αν όμως καθυστερήσει η διάγνωση, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο μόλις 19%.

Έξαρση του καρκίνου του δέρματος
 
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί. Πολλά είναι τα αίτια αυτής της αύξησης:
•    Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία
•    Η  απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα
•    Το άθροισμα των "ωρών" έκθεσης στον ήλιο, μεγαλώνοντας το άθροισμα γίνεται μεγαλύτερο.
•    Και η αισθητική του μαυρίσματος, είναι κάποια από αυτά.
Ποιοι άνθρωποι πρέπει να παρακολουθούνται περισσότερο;
Οι άνθρωποι με οικογενειακό ιστορικό μελανώματος έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν ξανά καρκίνο του δέρματος.
Άνθρωποι με πολλούς σπίλους.
Άνθρωποι με δυσπλαστικούς σπίλους.
Παιδιά με μεγάλους συγγενείς σπίλους.
Άτομα με γενετικά σύνδρομα ή γενετική προδιάθεση (φορείς γονιδίων οικογενούς μελανώματος).
3 δεδομένα για τον καρκίνο 
- Ο καρκίνος αποτελεί το Νο1 πρόβλημα Δημόσιας Υγείας στο Δυτικό κόσμο.
- Παρά τις επιστημονικές προόδους, στις περισσότερες μορφές καρκίνου δεν υπάρχει θεραπεία.
- Η πρόληψη παραμένει η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Κάθε χρόνο, οι νέες περιπτώσεις του καρκίνου του δέρματος είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα και του εντέρου μαζί.
Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο όπλο κατά του καρκίνου
 
Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο που περιβάλλεται από θάλασσα το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία. Τα στοιχεία αυτά κάνουν ακόμη σημαντικότερο το ρόλο της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος. Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Εθελοντές δερματολόγοι από όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Δωρεάν εξέταση 
 
Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2017 μπορείτε να ελέγξετε δωρεάν τις ελιές σας και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από τον καρκίνο του δέρματος. Βρείτε εδώ τους δερματολόγους που συμμετέχουν στην περιοχή σας  ή τηλεφωνήστε στο  215 215 8523.
ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...