Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Η μεγάλη απάτη των μουσουλμανικών τζαμιών


Προπαγάνδα του Ισλάμ και στην τοπική γλώσσα

Η Φινλανδία και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα Ελσίνκι θα κατασκευάσει νέο τζαμί, σύμφωνα με τον δήμο ο οποίος έχει παραχωρήσει ήδη μία μεγάλη έκταση που βρίσκεται στην βιομηχανική ζώνη της πόλης και σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, έχει ξεσπάσει ένταση στο εσωτερικό της χώρας και της κυβέρνησης, λόγω της εμπλοκής του Μπαχρέιν στην χρηματοδότηση του τζαμιού. Η ισλαμική χώρα φέρεται να προσφέρει 150 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει ένα υπερπολυτελέστατο τζαμί με χωρητικότητα 1200 πιστών και με κρεμαστούς κήπους στον αρχιτεκτονικό ρυθμό της μαυριτανικής Ισπανίας.

Αλλά η καινοτομία δεν βρίσκεται τόσο στην πολυτέλεια, παρά στο γεγονός ότι το Μπαχρέιν πρότεινε στην φινλανδική κυβέρνηση, το κήρυγμα στο τζαμί να γίνεται εκτός από τα αραβικά και στην τοπική γλώσσα, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ντόπιοι και να έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν και αυτό εάν θέλουν στις προσευχές.

Το τζαμί του Ελσίνκι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα είναι έτοιμο το 2024. Αυτή τη στιγμή στη Φινλανδία ζούνε 65.000 μουσουλμάνοι, εκ των οποίων οι 30.000 στην πρωτεύουσα. Μέχρι το 2050 οι μουσουλμάνοι στη Φινλανδία αναμένεται να αυξηθούν σε 190.000, ενώ ο πληθυσμός της χώρας σήμερα υπολογίζεται στα 5,5 εκ. ανθρώπους.el.gr
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...