Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Έκθεση της ΕΕ μιλάει για κλείσιμο συνόρων αν η Ελλάδα αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο μεταναστευτικό.


Το μεταναστευτικό ζήτημα έχει απασχολήσει το Geopolitics & Daily News τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό κάνουμε συνεχή έρευνα και ψάχνουμε για πληροφορίες.

Μόλις, λοιπόν, μας ήρθε και έκθεση από την Ε.Ε. με ημερομηνία 2/5/2017 όπου αναφέρει πώς οι χώρες της Σέγκεν, ακριβώς επειδή η Ελλάδα αδυνατεί να ανταπεξέρθει σε διασφάλιση συνόρων της, πλέον θα μπορούν να επιβάλουν ελέγχους εσωτερικά και με ένα τρόπο έμμεσο να επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου αν αυτό κριθεί αναγκαίο από αυτές για άτομα από την Ελλάδα με προορισμό τα εδάφη τους.

Σαφέστατα δεν διευκρινίζεται αν μιλούν μόνο για μετανάστες στην έκθεση ή και για κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων. Όμως, η έκθεση δίνει ένα νομικό πάτημα στις εκάστοτε κυβερνήσεις των χωρών αυτών να βάλουν φρένο σε τέτοιες μετακινήσεις από την χώρα μας.

Σε όλα αυτά τώρα έχουμε ένα υπουργό μετανάστευσης που με  δήλωση του αναφέρει πώς η Ελλάδα πρέπει να φέρει μόνη της πρόσθετους μετανάστες ( !!! ). Μήπως θα ήταν χρήσιμο κάποιος στο υπουργείο του κ.Μουζάλα ή σε κάποιο άλλο όργανο της κυβέρνησης να τον πληροφορήσει για το τι έχει επιφέρει στην χώρα μας αυτή η επικίνδυνη πολιτική για την γεωπολιτική και διπλωματική μας θέση;

Παραθέτουμε μικρό δείγμα της έκθεσης με μεγάλη σημασία για εμάς ---

"""7)Μετά από περισσότερο από ένα έτος, η εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 εξακολουθεί να αποφέρει απτά αποτελέσματα, όπως επιβεβαιώθηκε στην πέμπτη έκθεση προόδου. Ωστόσο, οι αφίξεις εξακολουθούν να υπερβαίνουν τις επιστροφές από την Ελλάδα στην Τουρκία, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις στα ελληνικά νησιά. Η πρόοδος όσον αφορά άλλα στοιχεία της δήλωσης πρέπει να συνεχιστεί. Η εφαρμογή της δήλωσης απαιτεί επομένως διαρκή παρακολούθηση. Το ίδιο ισχύει και για την κατάσταση κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και για την εφαρμογή της δήλωσης των ηγετών που συμμετείχαν στη συνάντηση για τη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων.

8)Συνεπώς, εξακολουθούν να υφίστανται οι εξαιρετικές περιστάσεις που συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια και θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του χώρου Σένγκεν.

9)Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, κρίνεται δικαιολογημένο να επιτραπεί στα ενδιαφερόμενα κράτη Σένγκεν που επί του παρόντος διενεργούν συνοριακούς ελέγχους, ήτοι στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη συνδεδεμένη χώρα Νορβηγία, ως μέτρο έσχατης ανάγκης, η νέα και τελική παράταση των προσωρινών συνοριακών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορά τους, σύμφωνα με το άρθρο 29 του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. ""

ΠΗΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ -- >http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX%3A52017PC0226&qid=1494065976177&from=EL
 


Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταναστευτικό και Ευρωπαϊκά Κονδύλια. Η Χήνα με τα χρυσά αυγά. 
Geopolitics & Daily News
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...