Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

«ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ – Πρέπει να επιστρέψουν πίσω και λεφτά!


Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνει πλήρη ανατροπή για τους συμβασιούχους των Δήμων, παρά τις απανωτές παρατάσεις των συμβάσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματική τη μονιμοποίηση με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητώς τις παρατάσεις συμβάσεων όσο και τις μονιμοποιήσεις.

Παράλληλα αποφάσισε ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι συμβασιούχοι που παρείχαν έργο με παράταση η οποία έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος. Παρά τις δύο παρατάσεις των οκτάμηνων συμβάσεων ατόμων που προσελήφθησαν το 2016 με αποφάσεις του Γ. Κατρούγκαλου και του Π. Σκουρλέτη, ουσιαστικά οι συμβασιούχοι αυτοί δεν μπορούν ούτε να μονιμοποιηθούν, ούτε και να πληρωθούν μετά την απόφαση.

Τα λεφτά πίσω…
Οι συμβασιούχοι-εργαζόμενοι των ΟΤΑ υποχρεούνται να επιστρέψουν όσα χρήματα έλαβαν από το χρόνο παράτασης των συμβάσεων τους! Με πλειοψηφία 17 – 14 αποφάνθηκε τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.

Ουσιαστικά κρίνοντας παράνομη την παράταση των συμβάσεων, το Ελεγκτικό Συνέδριο τινάζει στον αέρα τις συμβάσεις περίπου 15.000 ατόμων.ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...